Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Tehnični prevzem čistilne naprave v Horjulu

Nova čistilna naprava je prestala še zadnji preizkus in lahko začne obratovati s polnim zagonom. Desetega oktobra so namreč tudi uradno opravili tehnični prevzem, ki sedaj omogoča priklop na kanalizacijsko omrežje. Čistilna naprava bo služila svojemu namenu, da bodo odpadne vode v naši občini v skladu s sodobnimi evropskimi okoljevarstvenimi normativi.
Ob tehničnem prevzemu je vse navzoče sprejel župan občine Horjul Janko Prebil, ki je še enkrat poudaril, kako pomembna in velika je ta pridobitev za celotno horjulsko dolino. Nanjo smo lahko upravičeno ponosni, saj mora biti skrb za čisto okolje na prvem mestu. Slovesnega dogodka so se udeležili tudi ugledni gostje. Predstavniki nadzornika Vo-Ka, izvajalca Hidrotehnik, projektanta Hidroinženiring, upravne enote Ljubljana, izvedenci gradbene, elektrotehnične in strojniške stroke, predstavniki podizvajalcev za električne in strojne inštalacije ter opremo in predstavnica soglasodajalca DRSI.
Janez Jelovšek, strokovni sodelavec, ki v občini Horjul nadzoruje gradbena dela je pojasnil, da ni ovir za začetek preizkusnega obdobja, v katerem se bo prevezala fekalna kanalizacija s stare čistilne naprave na novo. Dodatno se bo zaradi hitrejše vzpostavitve delujoče mikroflore pripeljalo blato od drugje, da bo čistilna naprava hitreje začela delovati. Upravljavec računa, da bodo meritve kakovosti očiščene vode v zakonskih mejah pozitivne v obdobju od treh do petih tednov. Po pridobitvi pozitivnega poročila o prvih meritvah bo upravna enota Ljubljana izdala tudi uporabno dovoljenje.

 

Peter Kavčič, foto: občinski arhiv

Oglejte si tudi