Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Uspehi horjulskih mažoret

Tako kot vsako leto so se tudi letos horjulske mažorete udeležile že 17. odprtega državnega prvenstva Mažoretne in twirling zveze Slovenije. Dekleta so s trdim delom in vztrajnostjo tudi letos domov prinesla šopek izjemnih rezultatov. V finalu tekmovanja v disciplini twirling, ki je potekal 22. in 23. aprila v Kranju, so članice dosegle odlične rezultate in dokazale, da vsako leto izjemno napredujejo.

V soboto, 22. aprila, sta Vlasta Čadež in Iza Končan v kategoriji par nižji nivo junior v močni konkurenci osvojili 6., Jona Čadež in Klara Mazi pa 5. mesto. Mlajša dekleta v kategoriji team nižji nivo kadet so osvojila odlično 5., prav tako pa so 5. mesto osvojile tudi starejše članice v team nižji nivo junior. Tudi v nedeljo, 23. aprila, so starejša dekleta poskrbela za veselje v klubu. V kategoriji artistic par višji nivo B-junior sta Pia Kavčič in Laura Burjak Novak osvojili 6. mesto. Team višji nivo B je v močni konkurenci osvojil odlično 4. mesto, team višji nivo A pa je nastopil le za oceno, a so dekleta z odličnim nastopom vseeno dokazala, da z njimi ni šale. Za vrhunec tekmovanja so poskrbele tekmovalke v kategoriji group višji nivo B, ki so pometle s konkurenco ter si priplesale zlato medaljo! Zaradi izjemnih rezultatov v disciplini twirling se starejša dekleta v začetku avgusta odpravljajo na svetovni pokal v Poreč. Zastopale bodo Slovenijo v kategorijah artistic par višji nivo B-junior (Pia Kavčič, Laura Burjak Novak) ter artistic group višji nivo B.

V nedeljo, 21. maja, je v Horjulu potekalo finale tekmovanja v disciplini mažorete in pom pom. Tekmovalke tudi tokrat niso razočarale in so poskrbele za navdušenje na domačih tleh. Mlajša dekleta so v kategoriji mala skupina junior zasedla odlično 2. mesto, starejše članice pa so zopet dokazale, da sodijo na vrh, ponovile horjulsko mažoretno zgodbo izpred dveh let ter v kategoriji mala skupina senior osvojile 1. mesto! Starejša dekleta so uvrščena tudi na evropski pokal v disciplini mažoret, ki bo potekal na Krku na začetku septembra.

Ob koncu sezone vas vse članice Mažoretne in twirling skupine Prosvetnega društva Horjul vabijo na vsakoletni Pozdrav poletju, ki bo v nedeljo, 25. junija, na občinskem trgu v Horjulu. Vabljeni!

Nur Živa Kranjec

Oglejte si tudi