Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Športna sobota v znamenju odbojke

Lep športen in družaben dan smo 21. marca preživeli v dvorani OŠ Horjul, ko smo odbojkarji pomerili svoje moči. Dan horjulske odbojke, kakor smo poimenovali to tekmovanje, je v dvorano OŠ Horjul privabil skoraj sedemdeset igralcev oz. igralk iz naše doline. Tekmovalci so se zbrali in zastopali svoje vasi. Tako so nastopale tri ženske ekipe, in sicer z Vrzdenca, iz Podolnice in Horjula, ter šest moških ekip iz vasi Žažar, Vrzdenec, Ljubgojna, Zaklanec in Horjul in ekipa Rudl puba, ravno tako iz Horjula. Med ženskami so tokrat izstopale Horjulke, ki so bile premočne za preostali ekipi in so zasluženo osvojile naslov najboljših. Drugouvrščena dekleta iz Podolnice so bila v tesnem dvoboju boljša od Vrzdenčank, ki so tako osvojile tretje mesto. Med fanti je bilo precej tesno, predvsem v dvobojih na koncu najboljših treh ekip. Predvsem polfinale med ekipama Vrzdenca in Zaklanca je bil izjemno napet in šele tretji, podaljšani niz je prinesel zmago Vrzdenčanom. Horjul se je v polfinalu pomeril z ekipo Ljubgojne in jo precej gladko, v dveh setih, tudi odpravil. Finale je torej potekal med »večnimi« rivali z Vrzdenca in iz Horjula. Po dveh izenačenih setih so na koncu slavili fantje z Vrzdenca, tudi po zaslugi odlične igre Janeza Mrzlikarja, ki je bil na koncu proglašen za najboljšega igralca dneva. Tretji so bili Zaklančani, ki so se namučili proti ekipi Ljubgojne, ki je nudila dober odpor, predvsem pa so imeli daleč najboljše navijače, ki so vsako točko pospremili izjemno bučno, a športno.

Poleg omenjenih tekem je sočasno potekal boj za naziv kralja in kraljice polja. King, kot smo poimenovali to igro, je začelo šestnajst deklet in prav toliko fantov. Seveda so tekmovali ločeno, vendar je bil sistem za vse enak. Eden nasproti drugega, prek celotnega odbojkarskega polja, in odboj samo spodaj z obema rokama – to je igralce poleg tekem še dodatno pehalo. Igra se je končala, ko je prvi tekmovalec ali tekmovalka osvojila sedem točk. Tudi tukaj so bili dvoboji izenačeni, a vendar na koncu slavi najboljši. Tokrat sta to bila Janez Leben iz ekipe Zaklanca in Neja Zdešar in Horjula.

Tudi šolarji so popestrili ta dan in se pomerili na tekmi med A in B. Več uspeha je bilo tokrat za prve.

Zaključek pa je popestrilo še tekmovanje v točnosti odbojkarskega servisa, kjer je bilo treba zadeti zaboj piva, kar je bila tudi nagrada. Tukaj so sodelovali tudi gledalci navijači, zmagovalka Sara Malovrh pa je zadela cilj po približno tridesetih minutah.  

Torej, dan je bil resnično pester in upamo, da bo še več takih. Vsem, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji, hvala, vse, ki ste tokrat manjkali, pa vabimo, da se pridružite drugo leto, saj bi več ekip in posledično navijačev Dan horjulske odbojke naredilo še bolj atraktivnega.

 

U. M.

Oglejte si tudi