Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Naslov državnih prvakov ostaja v Horjulu

Za nami je klubska sezona in line hokeja, ki jo lahko označimo kot sezono presežkov. V prvi ligi smo v pravem trilerju na zadnji tekmi osvojili tretji zaporedni naslov državnih prvakov, v drugi ligi je TNT pokoril celotno ligo, Purani so ostali v drugem kakovostnem razredu in še Dinamiti mladi v tretji ligi so po bledem začetku sezone igrali finale. Take zgodbe se lahko pišejo le v Horjulu - domovanju in line hokeja v Sloveniji. Pred nami je še DP mladih kategorij.
Pa jo imamo – kanto namreč. Celotno sezono so se fantje v prvi ligi borili, pilili formo na treningih in trgali mreže nasprotnikov. Nekoliko razočaranja je bilo le v Pokalu Slovenije, kjer so Dinamiti v polfinalu priznali premoč Kavkam. Do finala ni bilo niti enega poraza v prvenstvu, samo finale pa je le finale. Strele in Dinamiti zadnja leta nimajo konkurence in se čez celotno sezono le »ogrevajo« za sklepni del.

 

» polna dvorana Dinamite ponesla do naslova prvakov«

 

Zadnji petek v mesecu aprilu je bil rezerviran za pravo zabavo. Športni park Horjul je praznoval deveto obletnico, v dvorani pa se je na odločilni tekmi zbralo rekordno število obiskovalcev v letošnji sezoni.  Bolje so začele Strele in vratarja Pavliča premagale pravzaprav že v prvem napadu, uspešen je bil Nahtigal. Strele so prednost prek Sotlarja povečale na dva zadetka, Dinamiti pa so še naprej ogrožali vrata Aleša Sile. Dinamitom ni in ni šlo, plošček se je odbijal čudno in Strele so v trenutku povedle s tremi zadetki prednosti. Dinamiti so počasi začeli igrati vse bolje in bolje, borba in trud sta bila še vselej poplačana in tudi tokrat je bilo tako. Dinamiti so v roku treh minut trikrat zadeli in prešli v vodstvo. Ljubljančane je to nekoliko šokiralo, kljub temu pa so bili pripravljeni še najmanj enkrat ugnati domačega čuvaja mreže. Prišli so do nekaj izjemnih priložnosti, a je bil vselej na mestu Jure Pavlič. Strele so slabi dve minuti pred koncem srečanja iz vrat potegnile vratarja in napadle s petimi hokejisti v polju. Bilo je še zelo vroče pred vrati domačega moštva, ko se je do ploščka prikopal Simon Žerdin in iz polovice igrišča zadel prazno mrežo, ter v delirij popeljal celotno domače občinstvo. Dinamiti so iz rok župana Horjula, gospoda Janka Prebila tako tretjič zapored dvignil pokal za najboljšega v državi, Simon Žerdin pa je bil okronan za najboljšega strelca prvenstva.

 

Pohvale pa gredo tudi drugim horjulskim »oklepnikom«. TNT je še drugič zapored pokoril celotno drugo ligo in se prebil v najvišji rang tekmovanja. Ekipa izkušenih hokejistov, prepletena z mladimi bojevniki je čez celotno sezono igrala najboljši hokej v drugi ligi. V najnižjem rangu, tretji ligi pa so vse do finala prišli tudi Dinamiti Horjul mladi. Naša najmlajša ekipa, ki ima v postavi celo nekaj dečkov, je sicer sezono začela slabo in nekaj časa držala celo zadnje in predzadnje mesto. Ko je bilo najbolj potrebno so fantje strnili svoje vrste in odlično odigrali pomembne tekme, ter se na koncu celo vključili v boj za preboj v višjo ligo. V finalu so sicer priznali premoč izkušenejšim nasprotnikom, ostala pa jim je le še »play in« tekma z Dolenjskimi Toplicami, ki pa so jo žal tudi izgubili. Ostajajo v tretji ligi in bodo v naslednji sezoni prav tako pomemben člen omenjene lige.

 

V maju so državno prvenstvo začeli tudi najmlajši Dinamitki. Horjulci zastopamo svoje barve v kategoriji U-10 in U-12, po prvih dveh tekmah pa so tik pod vrhom. Mladi fantje se odlično kosajo z »ledaši« kot jim in line hokejisti radi rečejo in Sloveniji dokazujejo, da se v Horjulu res odlično dela z mladimi. Sezona se bo tudi za te fante kmalu končala, nekaj horjulskih hokejistov pa lahko potihoma pričakuje vpoklic v člansko državno reprezentanco, ki bo letos nastopala v najmočnejši skupini in line hokeja na svetu, na Finskem. Reprezentanco bo vodil v Horjulu dobro znan Aleš Fajdiga.

 

Zadnja finalna tekma :

DINAMITI HORJUL                     6

CITYPARK STRELE                    4

(1:3, 0:1, 1:0, 4:0)

Strelci: 0:1 Nahtigal (Zupanc, Sodržnik, 2.), 0:2 J. Sotlar (Krivic, Nahtigal, 9.), 1:2 Zdešar (Žerdin, Fajdiga, 11. PP), 1:3 Zupanc (Nahtigal, 12.), 1:4 Sodržnik ( 14. SH), 2:4 Vedlin (Žerdin, Fajdiga, 27.), 3:4 Fajdiga (Vedlin, 39. PP), 4:4 Vedlin (Fajdiga, 40.), 5:4 Ferjanič (Fajdiga, Žerdin, 42.), 6:4 Žerdin (48.)

 

 

Rok Logar

foto: npv

Oglejte si tudi