Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Mažorete in twirlice sezono zaključile z nastopom v športni dvorani

Minulo šolsko leto in s tem tudi sezona treningov ter nastopov deklet, ki v rokah spretno vrtijo palico ni bilo takšno, kot smo upali zaradi vseh omejitev, ki jih je narekovala epidemija. A kljub temu so se dekleta znašla in s pomočjo sodobne tehnologije nadaljevala s treningi na daljavo . Ob tako nenavadni sezoni je bil tudi zaključni nastop nekoliko drugačen kot običajno.
Živa Nur Kranjec pojasnjuje: 'Letošnjo sezono smo članice Mažoretne in twirling skupine Horjul pričele s treningi v športni dvorani, a so nas hitro prestavili na internet. Treningi so tako naslednjih nekaj mesecev potekali preko Zooma. Kljub manjšim vadbenim prostorom smo poskušale ohranjati telesno kondicijo in najosnovnejše spretnosti s palico, pa čeprav je zaradi tega morda udarec prejela tudi kakšna luč ali stena.  Marca smo se končno lahko vrnile v športno dvorano, ki smo jo že močno pogrešale. Na srečo je tudi vreme postajalo čedalje toplejše in zadnjih nekaj tednov smo lahko trenirale tudi na občinskem trgu.'
Po vrnitvi v bolj običajne procese treninga, torej v treninge v 'živo' so se osredotočili predvsem za učenje krajših koreografij. Te so mažorete in twirlice nameravale prikazati na tradicionalni prireditvi Pozdrav poletju. Prireditev je vedno poskrbela za navdušenje med občinstvom, a žal je zaradi epidemije letos ta nastop odpadel. 'Res škoda, da nam razmere niso omogočale, da bi nastop lahko izvedle na občinskem trgu in ob prisotnosti gledalcev. Zato smo se odločili, da zaključni nastop izpeljemo nekoliko drugače. V soboto, 12. junija, smo celotno prireditev posnele v športni dvorani, posnetek pa bodo dekleta prejela ob uradnem zaključku sezone. Tako si bodo lahko prireditev skupaj s svojimi najbližjimi ogledale kar z domačega kavča in to ne samo enkrat, ampak kolikokrat si bodo to želele,' še dodaja Živa Nur Kranjec.

Vsekakor pa je v tem tudi nekaj pozitivnega, saj bo dekletom in njihovim najbližjim ostal trajen spomin na letošnjo sezono. V Mažoretni in twirling skupini Horjul ocenjujejo, da je bila kljub drugačni izvedbi sezona prijetna in uspešna. Vaditeljice se ob tej priložnosti zahvaljujejo dekletom in staršem za vestno 'priklapljanje' na treninge in vsem skupaj želijo lepe, sončne in aktivne poletne počitnice ter komaj čakajo začetka v naslednji sezoni in čim večje udeležbe. Z veseljem pa medse sprejemajo tudi nove mažorete in twirlice.


Peter Kavčič
Foto: Arhiv Mažoretna in twirling skupina Horjul

Oglejte si tudi