Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
1°C
-1°C
JUTRI
1°C
-3°C
Deli
2873

Večera z mamami

21. marca smo v skupino Kresnice povabili naše mamice, ki so z nami preživele del popoldneva. Obiska smo se zelo veselili in se zadnje dni pred njim o tem veliko pogovarjali. V prijetnem vzdušju so otroci tisto sredo z veliko vnemo kazali svojim mamicam, kaj počnejo v vrtcu, ko so one v službi. Otroci in mamice so lahko tudi posadili tulipane v cvetlične lončke. Čez čas smo mame presenetili z dvema deklamacijama, bansom in plesno igro. K igri smo jih povabili, jih naučili naših spretnosti in se skupaj veselili. Srečanje smo zaključili s pogostitvijo in izročitvijo skromnih darilc ob njihovem prazniku – materinskem dnevu.

Teden dni kasneje, 28. marca, je večer z mamami sledil v skupini Čebele. Zavzeto smo se pripravljali na ta dogodek in komaj čakali, da pride dan, ko bodo z nami naše ljube mamice. Presenetili smo jih z dramatizacijo knjige Polž na potepu na kitovem repu (J. Donaldson), predstavo pa smo zaključili s pesmijo Rumena podmornica. Poželi smo velik aplavz. Nato smo jih povabili na čajanko in postregli z našimi sladkimi dobrotami; pirinimi polžki in slastnimi čokoladnimi kockami. Na koncu pa smo se vsi skupaj še malo igrali na našem igrišču.

Ker nas gre jeseni večina v šolo, je bil to naš zadnji večer z mamami v našem vrtcu. Pred nami je veliko novih korakov in poti, komaj čakamo, da jih prehodimo, zato je prav, da zaključimo z besedami radovednega polža nemirnega stopala: »Kako prostran je svet in morje je globoko, rad bi potoval!«

Tjaša Janša, Barbara Popit

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij