Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Pust v našem vrtcu

Trili, trili, trilili,

ali veste, kdo smo mi?

Trata, trata, tratata,

šeme smo, ha ha!

(Mira Voglar)

 

Res, na pustni torek so že navsezgodaj zjutraj v skupino prihajale prikupne, prav nič plašne miške, pa zajčki, strašni tigri in levi ter drugi pravljični junaki. Vsaka pustna šema je bila deležna občudovanja in pogledov od glave do peta.

Prav nič ni bilo slišati joka, saj so imeli otroci preveč dela z opazovanjem in ugibanjem, kdo se skriva pod masko. Ob veseli glasbi so maškare zaplesale in opogumile tiste, ki so imeli kostume v garderobi, da so si jih nadeli. Mlajše skupine so si ogledale predstavo Lasulje klovna Jurija, nato je sledilo rajanje ob glasbi z rajalnimi igrami in igrami z baloni.

Starejše skupine so odšle na pustno povorko po kraju. S pesmijo in dobro voljo so pustne šeme razveseljevale ljudi od Občine Horjul in Doma starejših občanov do Metrela ter Mercatorja. Zaradi prehladnih obolenj niso obiskale oskrbovancev v domu, temveč so jim pri odprtih vratih zapeli nekaj pesmic in jim polepšali dan. Ob vračanju v vrtec jih je že preganjal dež, kar pa pustnih šem ni prav nič motilo.

V. Š.

Oglejte si tudi