Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Ponovno odprtje vrtca

Po koncu pandemije virusa covid – 19 je vrtec Horjul ponovno odprl svoja vrata, ki so bila zaprta dolga dva meseca. Tokrat malo drugače.

Pri vhodnih vratih smo organizirali dežurstva zaposlenih, ki smo poskrbeli, da so starši in otroci vstopali v vrtec v priporočljivem številu. Starši so oddali v oddelke in ustanovo zapustili v čim krajšem času. Igralnice so otroke pričakale malo okrnjene, saj smo kotičke morali prilagoditi in preoblikovati glede na priporočila  NIJZ. 

Pri ponovnem prihodu so mlajši otroci imeli nekaj težav s prilagajanjem na bivanje v vrtcu, starejši otroci so se hitro prilagodili razmeram. Od doma so prišli zelo osveščeni o higieni umivanja rok, kašljanju in kihanju. Z otroki smo se dogovorili kako se bomo obnašali v toaletnih prostorih. V pomoč smo na tla nalepili oznake, da so otroci vedeli kje počakajo v vrsti.

Tako zaposleni kot starši smo morali upoštevati zaščitne ukrepe (razkuževanje rok pred vstopom v ustanovo, nošenje mask, omejeno število oseb v garderobah). Delo še vedno poteka po priporočilih NIJZ.

V prihajajočih poletnih mesecih bomo še naprej skrbeli za varnost in zdravje otrok. Vsem skupaj želimo prijetne počitnice in ostanite zdravi.

B. R. 

Oglejte si tudi