Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
12°C
JUTRI
21°C
15°C
Oceni objavo

Večer z očeti

Konec novembra smo imeli v skupinah Kresnice in Čebele Večer z očeti. Na ta dan smo se začeli pripravljati že v začetku novembra.

V skupini Kresnice so se otroci s svojimi očeti dobili v sredo, 27. 11. 2013, ob 17. uri. Po polurnem delu z materiali so skupaj pripravili igralnico za nastop, ki so ga otroci pripravili v ta namen. Otroci so nastopili s pesmima Kostanjček zaspanček in Zajček Dolgoušček, ki so ju spremljali z malimi inštrumenti in harmonikama. Sledili sta dramatizaciji Razbita buča in Kako diši jesen. Nastop so zaključili s plesom in petjem pesmi Čarovnica Mica. Okrog 18.30 so se otroci skupaj s spremljevalci v prijetnem vzdušju razšli.

Naslednji dan, v četrtek, 28. 11., pa je bil Večer z očeti še v skupini Čebele. Prvi otroci so svojimi spremljevalci prišli že pred 17. uro. V prvem delu večera so otroci svojim spremljevalcem predstavili različne materiale, tudi tiste, s katerimi še nikoli niso delali. Po eni uri risanja, barvanja, striženja, slikanja, branja, štetja, pisanja, igranja spomina ... smo delo v skupini zaključili in se skupaj odpravili v telovadnico. Tu smo skupaj zaplesali Abraham 'ma sedem sinov ter bans Gremo lovit medveda. Sledila je igra tišine, v kateri smo ugibali, kateri skrivnostni predmet se skriva v majhni papirnati vrečki; mnenja so bila različna, vendar da je notri kompas, ni ugotovil nihče. V nadaljevanju smo za očete in druge spremljevalce otrok pripravili dramatizacijo Čarovnica Mica in severna zvezda. Večer se je zaključil s pokušnjo peciva, ki smo ga spekli prejšnji dan, ter suhim sadjem in sokom. Večera z očeti se je udeležilo 20 otrok iz skupine, tako da nas je bilo na koncu vseh skupaj 43.

Težko pričakovanega večera je bilo naposled konec in otroški glasovi so zamrli v daljavi vse do naslednjega jutra.

 

                                                                                                                                                Barbara Čepon

Oglejte si tudi