Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

"Hura za prenovljeno zunanje igrišče"

Horjul, 28. september – Prvi športni dan so horjulski osnovnošolci preživeli na novem, večjem, bolje opremljenem in varnejšem zunanjem igrišču. Osrednji del dneva je bilo uradno odprtje igrišča, ki sta ga s prerezom traku obeležila ravnatelj Primož Garafol in župan Janko Jazbec, skupaj z Lipkom – maskoto EPK.
Prva delovna sobota na Osnovni šoli Horjul je minila v znamenju športnega in tekmovalnega duha, veselja in zabave ter maskote slovenskega evropskega prvenstva v košarki – Lipka. Vsega tega ni pokvarilo niti deževno vreme, ki je otroke zjutraj pospremilo v šolo, a se je kasneje le zvedrilo ter jim omogočilo, da so svojo otroško razposajenost in razigranost lahko izrazili zunaj, na prenovljenem zunanjem igrišču.

Program športnega dne je pripravilo Športno društvo Extrem v sodelovanju z Osnovno šolo Horjul ter Občino Horjul. Urnik dopoldanskih aktivnosti je bil zapolnjen z gibalnimi uricami za najmlajše, športnim poligonom ter skupinskimi igrami – med dvema ognjema, nogometnim turnirjem, odbojko in ulično košarko. Ta program se je za starejše učence nadaljeval še v popoldanskem času. Njim pa so se pridružili tudi najpogumnejši starši, ki so svoje športne sposobnosti preizkusili v vajah za športnovzgojni karton. Organizator je dogajanje popestril s povabilom animatorjev iz društva Igriva košarka, ki so otroke spodbujali pri igrah in drugih športnih dejavnostih, ter s povabilom Lipka, ki je ves dan skrbel za nasmejane in vesele obraze otrok.  

Osrednji del dogodka je bilo uradno odprtje prenovljenega in povečanega zunanjega igrišča, ki so ga s svojim nastopom odprle članice Mažoretne in twirling skupine PD Horjul. Po prerezu traku pa ga je na simbolni način – z uspešnim metom na koš in zadetim golom – otrokom v uporabo predal Lipko. Igrišče je tako po mnogih letih dogovarjanj končno dobilo športnim igram povsem primerno velikost, opremo in talne oznake, ki nakazujejo polja igrišča za različne skupinske in posamične športne dejavnosti, kot so mali nogomet, rokomet, košarka, odbojka, badminton, med dvema ognjema in druge. Navdušenje nad novo pridobitvijo so z glasnim "hura" pozdravili vsi navzoči na uradnem delu – učenci, učitelji, starši in drugi. Pridružil se jim je tudi župan Janko Jazbec, ki se je v pozdravnem nagovoru zahvalil vsem zaslužnim in vpletenim pri obnovi. Z otroki, igrišče je namenjeno predvsem njim, je delil svoje spomine na otroške dni, ko je dogajanje na igrišču sprva le opazoval, pozneje pa je na njem preživel kar nekaj prostega časa. Poudaril je, čemu mora igrišče služiti in čemu ne, ter okaral vse, ki so se po novem igrišču že prvo noč podili s kolesi in motornimi kolesi ter za seboj pustili sledi neprimernega početja. Ravnatelj Primož Garafol je prav tako izrazil veselje nad prenovljenim igriščem, ki so si ga želeli že nekaj let in bo pripomoglo k še boljšemu in kakovostnejšemu delu in življenju v šoli. V imenu Osnovne šole Horjul se je zahvalil občini in županu ter donatorjem Robertu Gabrovšku, Tomu Gabrovšku, Tadeju Muhi, Marku Zdešarju, Športnemu društvu Extrem in nogometnemu klubu Junior. Obljubil je, da bodo pridobitev znali ceniti in bodo za urejenost igrišča skrbeli z vsem spoštovanjem, da bo v veselje še mnogim generacijam otrok. Naj obljuba ravnatelja vzbudi vest soodgovornosti pri vseh, ki bodo kdajkoli uporabljali igrišče.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

 

 

Oglejte si tudi