Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
20°C
12°C
JUTRI
19°C
11°C
2873

Sanacija ceste med Podolnico in Brezjami

V sodelovanju z občino Dobrova - Polhov Gradec in občino Horjul je v pripravi projekt za širitev in preplastitev ceste, ki je vsakodnevno močno obremenjena. Asfaltna površina je namreč v zelo slabem stanju in je sanacija žal postala nujna.

Rekonstrukcijo in širitev bosta sofinacirali obe občini, vsaka svoj del glede na dolžino ceste, ki se nahaja v vsaki od občin. 

Občina Horjul in Občina Dobrova - Polhov Gradec pri tem projektu intenzivno sodelujeta, saj je le ta v zadnji fazi izdelave. Pridobili so vsa potrebna soglasja , v naslednjem mesecu pa bosta občini pristopili k lastnikom zemljišč ter jim predstavili projekt širitve in preplastitve. Na občini verjamejo, da bo tudi ta postopek potekal hitro, saj se gre za varnost udeležencev v prometu in za redno vzdrževanje infrastrukture v občini. Ta cesta je namreč zelo pomembna za vse, ki se skozi horjulsko dolino vozijo proti Ljubljani. V kolikor bodo tudi lastniki zemljišč za širitev tvorno sodelovali pri investiciji se bo investicija izvršila že v letošnjem letu saj so sredstva že zagotovljena.Besedilo in foto: Peter Kavčič

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi