Logo MojaObčina.si

Horjul

JUTRI
20°C
10°C
TOR.
16°C
11°C
2873

Rekonstrukcija šolskega igrišča za še več športne zabave

Pred začetkom novega šolskega leta smo v Horjulu postali bogatejši še za eno novo pridobitev. Dotrajano igrišče so namreč popolnoma renovirali.

Obnova je bila v načrtih že nekaj časa, konec julija pa so na občini podpisali še pogodbo za izvedbo Rekonstrukcije igrišča pri OŠ Horjul.

Izvajalec rekonstrukcije je bilo specializirano podjetje za takšne posege MKeršmanc d. o. o. Pogodba je bila podpisana v višini 46.430,83 evra brez DDV, sama dela na lokaciji pa so se izvajala od sredine avgusta ter so bila do začetka šole že končana. Zato da bo novo preplasteno igrišče še dolga leta služilo svojemu namenu, so se na občini odločili za korenit poseg. Izvedli so odstranitev starega asfalta, ureditev novega finega planuma, odvodnjavanja ter nova asfaltna prevleka igrišča. Ob dvorani so odstranili pralne plošče ter položili nov asfalt s klančino za invalide. Postavili so novo ograjo z dvokrilnimi vrati na spodnji strani igrišča. Za konec pa so v začetku septembra še izvedli označitev igrišča s črtami za različne športne dejavnosti. Na občini si skupaj z županom želijo, da bo igrišče dobro služilo tako šolskim otrokom v času izvajanja šolskih dejavnosti kakor tudi vsem športnim društvo in rekreativcem, ki ga zasedajo v popoldanskem času in ob koncu tedna. Ob tem moramo poudariti, da je igrišče namenjeno športni rabi in je v naši skupni souporabi, zato je prav, da se do te nove pridobitve obnašamo odgovorno kot dober gospodar. Ne nazadnje vsako popravilo morebitne nastale škode zaradi objestnosti ali malomarnosti na koncu plačamo vsi občani.

Peter Kavčič

Foto: Peter Kavčič, občinski arhiv

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi