Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Letno poročilo – Iz mojega srca v tvoje

V Centru Astera podpiramo naravno, zdravo življenje. Naše delovanje je usmerjeno v približevanje polnega, naravnega življenja in pomoči družinam, otrokom in vsem, ki želijo vzpostaviti ravnovesje v svojem bivanju. Povezali smo se v želji, da skupaj utremo pot, ki bi ljudem pomagala odpreti vrata svojega srca. Srce nas tiho vodi po pravi poti. Prišel je čas, da drug drugemu pokažemo, kako delovati in živeti. Prebuditi nove vrednote! Naš glas in vodilo je misel "Iz mojega srca v tvoje srce".
Naše dosedanje delo v dobrem letu delovanja: Iz mojega srca v tvoje

– Zbiranje plastičnih pokrovčkov po vsej Sloveniji (vrtci, šole, Spar, Qlandia idr.): zbrali smo jih približno 9 ton (2.900 €) in še jih zbiramo ...

– Več družin smo peljali na dobrodelno Taborjenje Odprimo srce.

– Pomagali smo pri organizaciji projekta Medvedek dobre volje za Manco Zorman, zbirali smo denar za vozilo, prilagojeno invalidom.

– V oddaji Moja soba na RTV SLO smo izdelali 8 otroških sob, tako imenovano pohištvo upanja.

– Pomagali smo v jesenskih poplavah na območju Štajerske. Pet družin smo oskrbeli s pohištvom upanja, hrano, belo tehniko, oblačili in drugim. Skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (AKRON, LESNINA, HARVEY NORMAN, RUTAR, PANLES, PARKETARSTVO MRZLIKAR, EXPERT, LESOPRODUKT, BLAŽIČ) smo povezali vse večje trgovske centre in omogočili popust družinam, ki so jim poplave uničile imetje.

– Bili smo soorganizatorji Dneva ljubezni (vsako leto 23. maja ob 18.00 se po vsej Sloveniji prepeva pesem Dan ljubezni, hkrati pa se delijo "srca", ki jih izdelujemo skupaj z otroki).

– Izdelujemo podobe srca in jih skupaj z dobrimi dejanji podarjamo ljudem, ki potrebujejo pomoč. Tako srce potuje od človeka do človeka in osrečuje z dobrimi dejanji "povezujemo ljudi".

 – Zdravljenje s ponovno povezavo, ki ga izvaja Valentina Parovel, so dobrodelno prejeli Anže in Enej Strazberger, Luka Cugelj, Maša Prasnic, Luka Lončarič, Monja in Mojca Mergeduš, Lara Čermelj in Medina Dedić.

 – Pomagamo družinam in posameznikom z akcijo Pomagamo iz srca, kjer gre pomoč neposredno osebi oziroma se nakaže na njen tekoči račun. 

– Pomagali smo pri organizaciji teka 10 krogov za 10 nasmehov, ki ga je priredilo društvo Never Give Up. Udeležilo se ga je 1.160 ljudi in za pomoč desetim družinam smo zbrali 11.035 €.

– Pomagali in tekli smo z Denisom Malačičem v dobrodelnem teku od Hodoša do Portoroža (za društvo Srčne mamice).

– Pomagali smo pri zbiranju hrane za Anino zvezdico.

- Pomagali smo pri akciji "Kek b'š brejsku", v kateri je Borut Jelič pomagal vipavskim kmetom.

– Izdelali smo 100 gugalnic za dobrodelni turnir v golfu Swingit, ki ga je organiziral g. Jure Košir, in tako pomagali zbrati sredstva za pomoč otroku z rakom. Zbrali smo 7.300 €.

– Skupaj z EuroBasketom Slovenija 2013 smo zbirali plastične pokrovčke za tri invalidne osebe.

– Dali smo možnost in priložnost ljudem, da lahko delajo in se delno preživijo ...


Idejni vodja: Gorazd Rožnik


Zavod Center Astera

Ljubljanska cesta 38

1354 Horjul

www.CenterAstera.si

Oglejte si tudi