Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Praznovanje kulturnega praznika v našem vrtcu

Letošnji začetek februarja smo govorili precej več o vremenu kot o kulturi. Ko smo premagali večino težav, ki nam jih je namenila narava, smo tudi kulturni praznik počastili, kot se spodobi.
 

Že nekaj let pripravljamo v vrtcu prireditev v počastitev praznika, namenjenega kulturi. Ob dnevu, ko se spomnimo velikega pesnika, se zberemo v telovadnici vse skupine iz našega vrtca. Vsaka skupina pripravi točko ali dve in jih predstavimo preostalim otrokom v vrtcu. Manjkati pa seveda ne sme niti državna himna, ki ji tiho prisluhnemo.

Tudi letos so se na slavnostno okrašenem odru zvrstili otroci od najmlajših do najstarejših. Gosenice so nam zapele in zaplesale Ringa raja. Mravljice so zapele o dveh psih in Živali jeseni. Žabice so zapele in zaplesale ob pesmici Krica kraca in deklamirale Črni muc, kaj delaš. Kresnice so zaigrale pravljico Razbita buča in zapele pesmico o zajčku. Pikapolonice so si nadele kostume in zaigrale pravljico Zakaj je smreka tudi pozimi zelena. Murni so zapeli afriško pesem Ani Kuni ter zaplesali ob glasbi Sneg je tu. Pravi pevski zborček je skrit v igralnici Čebel. Zapeli so nam dve: Pesmico o snegu ter Prvi sneg. Metulji pa so deklamirali pesem Zaseda za medveda ter nas spomnili na ljudsko izročilo s pesmicama Pika poka pod goro in Šolenčke bom zbiksala.

Zahvaljujoč zaposlenim iz našega vrtca otroci doživijo slovenski kulturni praznik kot gledalci in nastopajoči, začutijo bogastvo našega jezika in se veselijo ob druženju in nastopanju pred prijatelji.

Oglejte si tudi