Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Prizidek k vrtcu Horjul do obratovanja loči le še uporabno dovoljenje

Vsa gradbena dela v notranjosti prizidka so že končana, notranjost je urejena in čaka le še na montažo opreme. V avgustu se je zato delo preselilo v zunanje prostore, kjer je izbrani Izvajalec del Vrtnarstvo Klemen Tobec s.p. poskrbel, da bo okolica tako lično urejena, kot je notranjost.
Najprej so mojstri odstranili obstoječo ograja vrtca in na novo vgradili sodobne panelne ograja in vrata v višini 153 cm v antracit barvi. Za zmanjšanje klančin in izravnavo terena so poskrbeli z ekološko zeleno škarpo. Na celotnem ureditvenem območju igrišča so uredili tudi drenažo, da bo ob močnejšem deževju voda lahko dobro odtekala. Na vhodu v pomožne prostore so položili tlakovce, medtem ko so na bolj obremenjenih delih igrišča vgradili travne rešetke.

Zelo lep detajl, ki je v skladu s celotno podobo prizidka, so tudi lesene pohodne potke za povezavo med vrtcem in obstoječim zunanjim paviljonom, ki so ga tudi obnovili oziroma prepleskali. Kljub visokim temperaturam in suši, kar je dodatno otežilo dela v okolici, so uspešno zasadili grede in posejali travo. Dela na vrtcu so tako v zaključni fazi, župan Janko Prebil pa je dejal, da so s sodelavci, ki bdijo nad nemotenim potekom napredovanja tega pomembnega projekta za občino, že oddali vlogo za uporabno dovoljenje, tako da bo vrtec že septembra lahko sprejel malčke v svoje prostore.

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Povezave

Uporabi slike:

Oglejte si tudi