Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Pozitiven vpliv na lokalno skupnost

Letos je vodenje Društva upokojencev Vrzdenec po dolgih letih uspešnega udejstvovanja dosedanja predsednice Vere Kranjec prevzela mlajša kolegica Elizabeta Petrovčič. Z njo smo se pogovarjali v prijetnem ambientu ob obilici smeha in dobre volje pri njej doma, ob sveže nabranih domačih češnjah.

Malo za šalo malo zares. Ali ste res potrebovali kar nekaj časa, da ste se odločili sprejeti vlogo predsednice društva?

Ja res je kar malo trajalo, saj se sprva nisem nekako videl av tej vlogi. Na Vrzdencu imamo tudi veliko drugih, morda celo bolj primernih kolegic, ki bi lahko odlično vodile društvo. Vera Kranjec je po letih vodenja želela prepustiti to odgovornost nekomu mlajšemu, ki se bo lahko posvetil vsemu kar prinese to za sabo. Govorim predvsem o raznih aktivnostih povezanih z organizacijo in sodelovanji na občnih zborih in podobno. Ko je že kazalo, da bomo morali društvo tik pred občnim zborom zapreti pa sem se odločila, da tega ne smemo dopustiti in sem zadnji dan sporočila Veri, da bom jaz nadaljevala njeno delo. Ob tej priložnosti se ji tudi v imenu vseh članov in članic za ves trud in opravljeno delo tudi iskreno zahvaljujem.

 

Vam je bilo v teh mesecih že kdaj žal, da ste sprejeli to vlogo?

(smeh) Ja tudi, ampak ni bilo nič takega. Sčasoma moraš dobiti 'trdo kožo' a na koncu se vse dobro, ki ga vložiš zagotovo poplača. Na enem od nedavnih izletov, ko smo se odpravili v Trst se nam je želel pridružiti tudi starejši gospod, ki je res že precej v letih a v dobri kondiciji. No, na koncu se je izletu moral odpovedati zaradi bolezni in žal ni še z nami. Ko smo bili v Trstu pa sem se odločila, da ga pokličem in ga pozdravim. Njegovo veselje, da smo se spomnili nanj sredi izleta je bilo veliko, zadovoljstvo, da nekomu polepša dan pa tudi. Take malenkosti meni osebno veliko pomenijo. Pred dnevi smo tu na Vrzdencu v Društvu upokojencev Vrzdenec obiskali tudi starejšo gospo, ki je praznovala 90 letnico in jo neizmerno razveselilo.

 

Kaj pa je pravzaprav poslanstvo Društva upokojencev?

Vsekakor je obiskovanje na domu, torej druženje na prvem mestu. Dandanes je res pomembno, da starejši ljudje niso sami. Potem so tu razni izleti, sedaj ko je sezona prava bomo imeli tudi piknik, pred cvetno nedeljo skupaj izdelujemo butarice in se ob tem zabavamo in družimo ter seveda predajamo znanje in tradicijo na mlajše rodove. Potem je tu še Zelemenjava in tečaj klekljanja in izdelava rož iz krep papirja.

 

Kako lahko postaneš član Društva?

Dobrodošel je vsak! Je pa nekako razumljivo, da je društvo namenjeno vsem, ki so v pokoju in so končali s poklicno kariero in vsemi obveznostmi. Tudi če je samo eden od zakonskega para v pokoju bomo seveda medse z veseljem sprejeli oba. Članarina stane 10 evrov na leto, zelo pogosto pa ljudje prejmejo članstvo za rojstni dan. To je lahko tudi zabavno darilo. Seveda nekomu je to všeč in je potem veliko smeha, sem ter tja pa se najde kdo, ki ni najbolj zadovoljen s takšnim darilom. A zagotavljam, da vsak, ki ima v sebi vsaj malo dobre volje in se rad druži ter zabava, rad hodi na naša srečanja in dogodke.

Ob tej priložnosti bi se zahvalila tudi Občini Horjul, ki nas podpirajo in nam tudi s sredstvi pomagajo pri organizaciji tečajev in stroških.

Vsi, ki bi se radi včlanili in želite kakorkoli sodelovati me lahko pokličejo tudi na telefonsko številko: 041/845-317

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi