V pekarni, ki se nahaja na Stari cesti 13 v Horjulu, boste lahko oddali tudi svoje naročilo. Ker izdelki z drožmi potrebujejo več časa za fermentacijo testa, se bodo ta sprejemala najkasneje dva dni pred prevzemom, do 16. ure. V naročilu bo potrebno sporočiti vašo izbiro in količino, ime ter tel. številko. To boste lahko storili preko e-maila: info@sebsbakery.com ali telefona 051 243 968.
Seb's bakery ponuja butične pekovske izdelke, ki prej kot na številu, temeljijo na kakovosti. Uporablja sveže in kvalitetne sestavine, priprava pa je osnovana na uporabi droži. Gre za enostavno mešanico moke in vode v pravilnem razmerju, ki ob ustreznih pogojih in toploti sčasoma fermentira. Sebastjan peče kruh, ki je ne samo okusen, temveč tudi zdrav in lažje prebavljiv. Fermentacija izboljša biološko razpoložljivost hranil, kar pomeni, da se iz hrane lahko bolje absorbirajo hranilne snovi in minerali. Droži nadomestijo kupljeni kvas, kruh pa je obstojnejši in manj drobljiv, ima pa nižji glikemični indeks ter bogatejši okus.
V stalni ponudbi je približno 10 artiklov. Gre za različne vrste kruha, štručk in peciva, priložnostno pa se bo nabor tudi spreminjal. V prodaji je vse od pirinega kruha, baget, makovk, sirovk in bombetk za burger. Pri pecivu so na voljo cimetove rolice, čokoladni brownie piškoti in slani mafini. Izbor se bo nekoliko prirejal tudi glede na zimski in poletni čas.
Za več informacij spremljajte njihove družabne medije (Instagram in Facebook).
Besedilo in foto: Peter Kavčič


