Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Pridelovanje zdrave hrane

Med ljudmi se krepi zavest, da se morajo tudi sami vse bolj vključevati v pridelovanje zdrave hrane, saj je kakovost hrane, ki jo ponujajo trgovine, vse slabša, oskrba s svetovnih trgov pa vse bolj negotova. Skupina za spodbujanje pridelave zdrave hrane v Horjulu deluje že dve leti.

V njej se zbiramo ljudje, ki nam skrb za zdravo pridelavo hrane in ohranjanje čistega okolja veliko pomeni. V Horjulu je stekel niz predavanj o biološko-dinamičnem vrtnarjenju. Že drugo leto je ga. Meta Vrhunc (Ajda Vrzdenec) predavala o biodinamičnem pridelovanju hrane, izkušnje iz praktičnega dela je z nami delil g. Rudi Cerk iz Borovnice, kjer so zelo dejavni na tem področju, predavanje o obrezovanju sadnega drevja in delo v praksi pa je pripravil g. Slavko Turšič. Pod mentorstvom gospe Vrhunčeve si sami pripravljamo biodinamične preparate; takoj, ko je skopnel sneg, smo začeli škropiti njive in vrtove za prebuditev in spodbujanje rasti. Udeleženci predavanj želimo spodbuditi samostojno pridelovanje hrane na biodinamičen način in izdelavo lastnih preparatov, ki pomagajo ohranjati zdravje zemlje in rastlin v našem okolju. Tisti, ki vas pridelovanje zdrave hrane podrobneje zanima, lahko za nadaljnje informacije povprašate pri Tanjuši Borštnik (tel. 041 344 496).

Skupina za spodbujanje pridelave zdrave hrane Horjul     

Oglejte si tudi