Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Skupaj pozdravili težko pričakovano pomlad

Horjul, 24. marec – Članice Mažoretne in twirling skupine Horjul so skupaj z gosti in obiskovalci prireditve v dvorani Prosvetnega doma Horjul že petnajstič zapored pripravile Pozdrav pomladi.
Letos je bil Pozdrav pomladi poseben, saj smo pomlad po dolgi in mrzli zimi ter kislem vremenu vsi že nestrpno pričakovali. Na njen prihod so se plesalke Mažoretne in twirling skupine Horjul kot vsako leto lepo pripravile in jo počastile z izbranim programom.

Prireditev so odprle najstarejše članice – seniorke, in sicer s parado. Za njimi so se na odru predstavile juniorke. Sledil pa je ples s palicami; najprej so ga izvedle cicibanke, nato pa še čebelice. Gosti prireditve – horjulski vrtičkarji – so tudi letos popestrili program in prireditvi dodali kanček kulturnega pridiha. Skupina Metulji se je z novo različico dramske uprizoritve Prešernovega Povodnega moža na odru odrezala odlično, prav tako je skupina Čebele lepo odpela in zrecitirala dve pomladni. Nekaj kulturnega vložka pa je s poezijo Toneta Pavčka pridala tudi povezovalka programa Barbara Burjak; med drugim je plesalke, ki kljub številnim vajam in urjenjem s palico vedno ne dosežejo želenega, opogumila s Pavčkovimi besedami: "Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca … A če ne prideš ne prvič, ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

Na odru prosvetnega doma smo videli kar nekaj točk posameznic in točk v paru oziroma skupini iz tekmovalnih programov, ki so jih plesalke v večji meri sestavile same. Zelo domiselne koreografije, predvsem pa dobro izvedeni nastopi so plod številnih vaj. Tudi spretno vrtenje palice je rezultat neštetih ponovitev. Da so horjulske mažorete zelo spretne s palicami, smo se lahko povsem prepričali, vendar plešejo tudi brez njih. Tokrat so se s plesno točko predstavile čebelice in juniorke, ki so odplesale ples z rutkami. Za konec je sledila še predstava Kristine Ilić, dvakratne evropske prvakinje, sicer članice Twirling kluba logaških mažoret, ki je lepo, profesionalno odplesala odlomek iz baleta Hrestač.

Ob koncu se je povezovalka programa v imenu MTS Horjul zahvalila vsem vaditeljicam in trenerkam horjulskih mažoret ter njihovim staršem za trud, potrpežljivost in spodbude, ki jih skozi leto delijo s plesalkami. Posebno zahvalo so nastopajoče izrazile svojim mamam ter jim čestitale za njihov prihajajoči praznik, v poklon pa jim je bila Pavčkova pesem o supermami. Za slovo so pripravile skupinski nastop ob skladbi, ki nosi pomenljiv naslov Ker zmoremo – naj le drži.

Medtem ko se je zunaj pomladno razpoloženje le plaho kazalo in sonce še ni pokazalo svojega pravega pomladnega žara, smo tega lahko občutili na odru. Poleg veselih in nasmejanih obrazov plesalk so piko na i dodale Pavčkove navihane in pomladno obarvane pesmice. Uspelo jim je! Nastopajoči so s Pozdravom pomladi ustvarili pravo pomladno vzdušje. Naj nas to spremlja čim dlje.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi