Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
12°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Občinski grb na poslopju čistilne naprave

Od letošnje pomladi naprej vas, če se pripeljete iz Vrhniške strani v Horjul, tako po levem ovinku poleg športnega parka pozdravi velik logotip občine Horjul. Gre za novo pridobitev, ki vsem mimoidočim sporoča, da ste prispeli v horjulsko dolino.

Župan Janko Prebil je ob tej priložnosti pojasnil, kako je sploh prišlo do zamisli in same izvedbe poslikave: ''Grb na zbiralniku čistilne naprave smo naslikali z namenom, da na nek način popestrimo njegov izgled in sporočimo vsem, ki se peljejo tu mimo, da so prispeli v Horjul. Prav je, da smo ponosni na našo občino, na naš kraj in to smo tudi želeli povedati s to poslikavo.'' 
Po pobudi, dani s strani župana, so svetniki in svetnice to pobudo podprli in lahko rečemo, da je prišlo hitro tudi do izvedbe. Delo so na Občini zaupali slikopleskarju Dejanju Rošerju, ki je zahtevno nalogo tudi dobro opravil. Mojster je s temi besedami opisal svojo nalogo: ''Že dvajset let delam takšne poslikave, zato mi kljub temu, da ni bilo enostavno naslikati tako velik grb, to ni predstavljalo ovire. Še najbolj zahtevno je bilo delo na visoki lestvi, saj sem moral delati sedem metrov nad tlemi. Moral sem biti tudi malce iznajdljiv, da sem tako veliko sliko pravilno umestil na objekt. S pomočjo projektorja sem večer pred začetkom barvanja logotip projeciral na zid in potem naslednji dan nanesel barvo. Še prej sem seveda ustrezno pripravil podlago z vsemi premazi oziroma emulzijami.'' Poslikava je trajala vse skupaj 4 dni. Barva, ki jo je slikopleskar uporabil, je namenjena za intenzivne odtenke in bi moral zadržati vsaj 10 let, da ne bi prej zbledela.

Peter Kavčič, Foto: Peter Kavčič, Dejan Rošer

 

Oglejte si tudi