Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Razpis za podelitev priznanj Občine Horjul za leto 2018

Na podlagi 5. člena Statuta Občine Horjul (Uradni list RS, št. 63/2010, 100/2011 in 80/2013) in 9. člena Odloka o podeljevanju priznanj Občine Horjul (Naš časopis, št. 263 z dne 15.5.2000), objavljamo

 

RAZPIS ZA PODELITEV PRIZNANJ OBČINE HORJUL ZA LETO 2018

 

 1.

 

Občina Horjul podeljuje naslednja priznanja:

-  naziv častni občan

- plaketo občine

- priznanje občine


2.

 

Naziv častni občan:

Naziv častni občan se podeli posameznikom, ki so s svojim delom pomembno in trajno prispevali k razvoju družbe, utrjevanju miru, razvoju in dosežkom na raznih področjih človekove ustvarjalnosti, oz. k ugledu in razvoju občine.

 

Plaketa občine

Plaketa občine se podeljuje posameznikom, podjetjem, zavodom, skupnostim, društvom in drugim pravnim osebam za izjemne dosežke in uspehe s katerimi se povečuje ugled občine na gospodarskem, kulturnem, športnem in drugih področjih.

Plaketa občine se lahko podeli tudi posamezniku za življenjsko delo, večletne uspehe ali enkratne izjemne dosežke trajnejšega pomena.

 

Priznanje občine

Priznanje občine se podeli posameznikom društvom, zavodom, podjetjem in drugim organizacijam in skupnostim za delo in dejanja, ki so jih dosegli ob posebnih priložnostih in s svojo požrtvovalnostjo in delom povečujejo ugled občine.

 

3.

 

Kandidate za priznanja predlagajo fizične in pravne osebe: občani, politične stranke, podjetja, zavodi, društva ter druge organizacije in skupnosti.

 

 4.

 

Predlog za podelitev mora vsebovati:

- naziv in ime predlagatelja

- osnovne podatke predlagane fizične ali pravne osebe

- obrazložitev predloga

- vrsta priznanja

 

5.

 

Pisni predlogi se pošljejo v zaprti kuverti z oznako » Ne odpiraj - razpis za priznanja« do vključno 13. aprila 2018 na naslov: Občina Horjul, Občinski trg 1, 1354 Horjul.

 

 6.

 

O izbiri kandidatov, ki prejmejo priznanje se odloča na občinskem svetu. Predlogi za priznanja, ki so bili podani v preteklih letih in niso bili uvrščeni v izbor, se ne upoštevajo.

Priznanja bodo podeljena na slovesnosti ob občinskem prazniku.

 

 

Občina Horjul

Župan Janko Prebil

 

 

 

Oglejte si tudi