Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Župan Janko Prebil in inšpektor Stanislav Bele v en glas "Upoštevajte prometne predpise!"

Šolski razredi in domače pisalne mize bodo v naslednjih tednih bolj ali manj samevale. Mladina se bo zadrževala na domačih dvoriščih, otroških in šolskih igriščih, tekali bodo sem in tja… Na kolesih jih bomo srečevali tudi na cestah.

Zaradi zagotavljanja optimalne varnosti v cestnem prometu so se danes sestali predstavniki Občine Horjul in predstavniki Medobčinskega inšpektorata in redarstva (MIRED). Po pregledu situacije iz preteklih let so ugotovili, da je stanje prometne varnosti v občini zadovoljivo. Se pa, tako kot po drugih krajih, število vozil viša.

V teh poletnih mesecih so ceste še dodatno obremenjene z številnimi rekreativnimi kolesarji. Župan Janko Prebil in inšpektor višji svetnik, mag. Stanislav Bele pozivata vse udeležence v prometu, da dosledno upoštevajo omejitve hitrosti in druge prometne znake. To ne velja le za voznike avtomobilov, temveč tudi za kolesarje in traktoriste. Na pobudo predstavnikov posameznih vasi, bodo v prihodnjih tednih poostrene kontrole hitrosti in upoštevanja prometnih predpisov. V kolikor sami zaznate kršitev se obrnite na http://www.mired.si/. Vsi udeleženi sestanka občanom želijo prijazne in varne počitniške dni.

Oglejte si tudi