Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

Potrjena novi občinski svet in župan

Horjul, 24. oktober – V sejni sobi Občine Horjul se je prvič sestal novi občinski svet Občine Horjul, prav tako je potekala primopredaja županske funkcije, ki jo bo v naslednjem mandatu opravljal Janko Prebil.
Konstitutivno sejo občinskega sveta Občine Horjul je vodil najstarejši član občinskega sveta, Andrej Stanovnik, ki je novoizvoljene svetnice in svetnike ter župana prijazno pozdravil, nekdanjemu županu pa se je zahvalil za opravljeno delo. Dnevni red prve seje je bil določen skladno z zakonom o lokalni samoupravi in skladno z določbami Poslovnika Občinskega sveta Občine Horjul ter je potekal brez posebnosti.

Predsednica občinske volilne komisije Štefka Bevc je občinskemu svetu predstavila poročilo občinske volilne komisije Občine Horjul o izidu lokalnih volitev v občinski svet, ki so bile 5. oktobra 2014, ter poročilo o izidu volitev za župana, ki je bilo zaključeno v prvem krogu, prav tako 5. oktobra 2014. V Občini Horjul, ki ima 2221 volilnih upravičencev, je v devetih volilnih enotah glasovalo 1108 volivcev. Glede na poročili o rezultatih volitev ter na podlagi poročila tričlanske mandatne komisije je občinski svet potrdil mandate vsem novoizvoljenim svetnicam in svetnikom, in sicer Petru Bastardi, Janezu Čeponu, Antonu Gerjolu, Robertu Kranjcu, Simonu Maroltu, Ladislavu Prebilu, Marjeti Prebil, Andreju Stanovniku, Zdenki Troha, Mateju Vidrihu in Katarini Vrhovec. Prav tako je občinski svet z dvigom rok soglasno potrdil mandat novoizvoljenemu županu Janku Prebilu, ki je funkcijo župana tako tudi uradno nastopil, in to prav na svoj triinšestdeseti rojstni dan. Ob sprejemu funkcije je dejal, da se bo po svojih najboljših močeh trudil, da bodo skupaj z občinsko upravo in občinskim svetom delovali v dobrobit vseh občank in občanov. V svojem prvem nagovoru se je dotaknil še nekaterih ključnih točk iz programa, ki ga bo poskušal v štiriletnem mandatu uresničiti, in to so večja vloga občinskemu svetu ter vaškim skupnostim, sodelovanje z društvi, odprava pomanjkljivosti občinskega prostorskega načrta ter drugi infrastrukturni projekti. Ob koncu je vse zbrane nagovoril tudi dosedanji župan Janko Jazbec, ki je med drugim svetoval, naj novoizvoljeni občinski svet z županom na čelu zaključi projekte, ki potekajo, ter posluša zaposlene v občinski upravi in nekdanje svetnike, ki so že utečeni in o zadevah seznanjeni, saj zakonodaja vselej ne dovoljuje izvedbe želenih zadev po zamišljeni poti, zaključil pa je z željo po dobrem delu tudi v prihodnje.

Sledil je še neformalni del seje, v katerem so zbrani nazdravili uspešnemu začetku novega mandata ter sproščeno razpravljali še pozno v noč.

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi