Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Občinske novice

  •  Občinski prostorski načrt v zadnji fazi
  • Občina Horjul je že pred leti začela postopke priprave novega občinskega prostorskega načrta, ki bo zarisal bodoči prostorski razvoj in širitev zazidljivosti občine. Od pristojnih služb za urejanje prostora nam je končno uspelo pridobiti vsa pozitivna mnenja na predlog OPN. Novi akti se bodo tako obravnavali že na prihodnji seji občinskega sveta.

     

    • Brezplačna odvetniška pisarna za občane

    V zadnjem času se je izkazalo, da občani izkazujejo potrebo po storitvi brezplačne pravne pomoči. Občina Horjul je zato z Odvetniško pisarno Bojan Grubar sklenila dogovor o brezplačni pravni pomoči, ki se bo začela izvajati septembra. 

    Brezplačna pravna pomoč se bo zagotavljala vsem občanom in bo obsegala prvi pravni nasvet – pojasnilo o pravnem položaju občana v zadevi in kratek nasvet o možnostih, ki so mu na voljo, o pravicah in obveznostih pri uvedbi postopka ter o pristojnosti sodišča ali drugih organov in procesnih pravilih.

    Za pogovor z odvetnikom se boste morali predhodno naročiti. Naročilo se odda na sedežu Občine Horjul. Če bo naročilo oddano do srede, boste pogovor z odvetnikom lahko opravili že v petek tekočega tedna med 11. in 13. uro. Obrazec naročila prijave lahko dobite na sedežu občine ali na spletni strani www.horjul.si.

    • Energetska sanacija šole

    Občina Horjul je konec maja objavila javno naročilo za energetsko sanacijo OŠ Horjul, ki vsebuje menjave oken in vrat, gradbeno-obrtniška dela, vgradnjo sistemov za centralno prezračevanje, toplozračno ogrevanje in klimatizacijo, sisteme za proizvodnjo energije ter vgradnjo kotla na biomaso. Na javni razpis se je prijavilo šest ponudnikov, z najugodnejšimi ponudniki so že sklenjene pogodbe. Prav tako so se na šoli že začela začetna dela energetske sanacije. Obseg del je zelo velik, vendar se bodo dela, ki bi lahko ovirala potek šolskega pouka, končala do začetka septembra. Preostala dela se bodo zaključila do konca leta, če bodo vremenske razmere jeseni to dopuščale. Zavedamo se, da bo energetska sanacija šole zahtevna, zato vse zaposlene, starše in otroke naprošamo za strpnost v primeru nepredvidljivih situacij v času pouka.  

     

    • Javni razpis za najem športne dvorane

    Na spletni strani Občine Horjul je objavljen javni razpis za najem Športne dvorane pri OŠ Horjul za dejavnost športa za leto 2013/2014, objavljamo pa ga tudi v tej številki Našega časopisa. Zainteresirana društva, skupine, javni zavodi, organizacije, fizične osebe in podjetja naj svojo pisno vlogo za uporabo Športne dvorane pri OŠ Horjul oddajo na naslov Občine Horjul ali po elektronski pošti obcina@horjul.si. Več informacij o razpisu lahko dobite na sedežu občine ali na telefonski številki 01/759 11 20.


    • Nova podoba igrišča pri OŠ Horjul

    Pri Osnovni šoli Horjul je že med poletnimi počitnicami zaživelo novo, povečano igrišče. Pri dodelavi igrišča se je pokazala velika solidarnost, saj so donatorji prispevali dva nova koša in barvo za igrišče. Občani so s prostovoljnim delom prebarvali igrišče in označili igralna polja. Opravljeno delo je dokaz, da je solidarnost med našimi občani še vedno prisotna. Ob tej priložnosti se vsem prostovoljcem in donatorjem najlepše zahvaljujemo.

     

Oglejte si tudi