Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Občinske novice

Sprememba koncesionarja lekarne v Horjulu

V prvih dneh aprila je lekarniško dejavnost v Horjulu prevzel nov koncesionar, in sicer Javni zavod Lekarna Ljubljana. Delovni čas lekarne in kontaktna telefonska številka ostajata nespremenjena:
PE Lekarniška podružnica Horjul, Slovenska cesta 17, Horjul, telefon: 01/750 02 38. 
PON: 11.00–19.00; TOR: 11.00–19.00; SRE: 8.00–16.00; ČET: 8.00–16.00; PET: 8.00–16.00; sobota, nedelja in prazniki: zaprto.

Zbranih skoraj 20 ton kosovnih odpadkov

Pri Športnem parku Horjul se je v pomladni akciji zbiranja odpadkov na koncu zbralo 19.960 kg kosovnih odpadkov in okrog 300 gum. Pri tokratnem zbiranju odpadkov pa velja pohvala vsem, ki ste upoštevali navodila, da je zbiranje potekalo brez večjih težav. Naslednje zbiranje kosovnih odpadkov bo predvidoma v mesecu septembru.
Namesto stare telovadnice novi razredi

Občina je v začetku aprila začela postopek rekonstrukcije in spremembe namembnosti stare telovadnice Osnovne šole Horjul. Projekti so bili sicer narejeni že leta 2007, vendar niso bili racionalni in prav tako ne terminsko pripravljeni za celostno prenovo osnovne šole po sklopih. Zaradi tega se je občina odločila za korenito spremembo projekta in zanj pridobila gradbeno dovoljenje. Dela se bodo predvidoma začela junija in bodo obsegala zgraditev štirih novih učilnic za predmetni pouk, dodatno učilnico za tehnični pouk in knjižnico. Vrednost investicije bo okvirno 500.000 € (z DDV) in predstavlja velik finančni zalogaj, kar 30 % občinskega proračuna. Sredstva za to investicijo so zagotovljena in jih bo občina še v letošnjem letu pokrila iz občinskega proračuna. Od leta 2007 do 2014 je bilo v šolo veliko vloženega po različnih fazah, v vsakem letu. Začeli smo z zamenjavo strehe, vgradili nove svetlobnike, zamenjali radiatorje, uredili sanitarije in kuhinjo ter postavili sončni elektrarni, sledila je popolna zamenjava oken, obnova fasade, ureditev prezračevanja in ogrevanja ter zamenjava osvetljave učilnic, celostno se je prenovilo zunanje športno igrišče in zgradilo se je novo otroško igrišče z igrali za razredno stopnjo. V zadnjih osmih letih, brez upoštevanja vrednosti rekonstrukcije stare telovadnice, je bilo do danes vloženega že okrog 1,2 milijona evrov (z DDV), za kar ni bilo treba najemati nobenih kreditov in prav tako plačila ne bodo bremenila prihodnjih proračunov.
Javni razpis za sofinanciranje MKČN

V tej številki Našega časopisa objavljamo Javni razpis za sofinanciranje malih komunalnih čistilnih naprav na območju Občine Horjul za leto 2014. Sofinanciranje za leto 2014 znaša do 50 % upravičenih stroškov. Vlogo za sofinanciranje MKČN lahko občani dobite na sedežu občine ali pa na spletni strani www.horjul.si. Vse informacije o sofinanciranju MKČN dobite na telefonski številki 01/ 759 11 23 (Urška Marolt) ali po elektronski pošti urska.marolt@horjul.si.
Javni razpis za sofinanciranje izvajanja športnih vsebin na območju Občine Horjul
Občina Horjul je na spletni strani objavila javni razpis za sofinanciranje izvajanja športnih vsebin na območju Občine Horjul v letu 2014. Razpisno dokumentacijo lahko zainteresirani dobijo na spletni strani ali jo dvignejo na sedežu občine v času uradnih ur. Vse informacije o razpisu dobite na telefonski številki 01/ 759 11 23 (Urška Marolt) ali po elektronski pošti urska.marolt@horjul.si.

Oglejte si tudi