Oceni objavo

Občinske novice - april

  • Znižanje komunalnega prispevka

Glede na finančno in gospodarsko krizo, ki investitorjem že tako otežuje gradnjo stanovanjskih hiš in poslovnih objektov, je občinski svet na aprilski seji obravnaval predlog za znižanje komunalnega prispevka. Odlok je bil z večino glasov svetnikov sprejet, vzdržan je bil le svetnik g. Kranjec. Z znižanjem komunalnega prispevka bo občina tako omogočila investitorjem cenejše pridobivanje dovoljenj za gradnje.

  • Izbran izvajalec za asfaltiranje ceste Grda dolina – Ulaka

Občina je v mesecu februarju objavila javno naročilo za asfaltiranje ceste Grda dolina – Ulaka. Na razpis se je prijavilo sedem ponudnikov, izbrano pa je bilo podjetje Treven iz Logatca, ki je ponudilo najugodnejšo ceno. Asfaltiranje ceste v dolžini ca. 2 kilometra se bo izvedlo do sredine junija 2013.  

 

  • Uspešno pridobljena sredstva Fundacije za šport

V novembru 2012 smo s projektom Obnova podlage na igrišču športne dvorane v Športnem parku Horjul kandidirali na Javnem razpisu Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov. Na omenjenem razpisu smo iz strani Fundacije za šport, v marcu 2013, uspeli pridobiti nepovratna sredstva v višini 22.530 €. Sredstva so namenjena zamenjavi PVC podlage v Športnem parku, v dimenzijah 50 m x 25 m in predstavljajo 50 % celotne investicije.

 

  • Gnojenje v okolici vodovodnih objektov prepovedano

V spomladanskih mesecih kmetje intenzivno gnojijo zemljo, pri tem pa je potrebno paziti, da ne pride do onesnaženja. Da bi okolje zavarovali pred škodljivimi vplivi gnojenja, so kmetje, izvajalci gnojenja dolžni spoštovati uredbe in predpise, ki predpisujejo, kje gnojenje ni dovoljeno.  Občani so nas večkrat opozarjali, da se to ne spoštuje, kar je bilo predvsem opaziti pri vodni vrtini v Horjulu ter Zaklanec - Podolnica. V teh primerih je bilo gnojenje izvedeno na območju vodovodnih objektov in vodovarstvenih pasov, kjer gnojenje ni dovoljeno. V sled nespoštovanja so se tako pojavile težave s pitno vodo, ki pa lahko resno ogrozijo zdravje občanov. Da bi se temu v prihodnje izognili, opozarjamo lastnike zemljišč na katerih stojijo vodovodni objekti in zajetja, da še bolj dosledno spoštujejo zakonodajo. Občina opozarja,  da če se bodo gnojenja na teh zemljiščih izvajala, bo ustrezno ukrepala zoper kršilce.

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi