Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
29°C
16°C
JUTRI
28°C
14°C
2589

Gradbene novice

Urejena infrastruktura je odraz napredka občine in zaveze k nenehnim izboljšavam. V gospodarstvu velja pravilo, da kdor ne napreduje, ne raste, že nazaduje in seveda zelo podobno je tudi, ko govorimo o razvoju lokalnih skupnosti in celotne občine.

Za vas smo pripravili kratek pregled aktivnosti na področju gradenj. Nekje so stroji utihnili in se umaknili, da lahko življenje nemoteno teče dalje, spet na drugem koncu bodo vsak čas začeli z gradnjami na novih projektih.

Vzdrževanje cest v Občini Horjul

Dne 24. 5. 2022 je bila z izbranim izvajalcem Storitve z lahko in težko gradbeno mehanizacijo, prevoz stvari Marolt Janez s.p., Koreno nad Horjulom 5, Horjul, podpisana pogodba za »Letno in zimsko vzdrževanje občinskih cest na območju Občine Horjul«. Pogodba se je podpisal za obdobje 3. let. Verjamemo, da bo izkušeni izvajalec, ki se je dokazal, ko je zima navrgla debelo snežno odejo in je s hitro intervencijo omogočil normalen potek prometa s svojim delom uspešno nadaljeval.

Izgradnja kanalizacije in komunalne infrastrukture Žažar

Pogodba za izvedbo del je bila podpisana 10. 5. 2022 v skupni vrednosti 2.116.406,61 EUR brez DDV oz. 2.582.015,82 z DDV. Izbran je bil izvajalec Komunalne Gradnje d.o.o., rok izvedbe je 365 dni od uvedbe v delo, ki so ga pristojni opravili 20. 5. 2022. Gradbena dela se bodo predvidoma začela v začetku julija.

Cesta Brezje – Podolnica

Na izpostavljenih mestih prenovljene ceste, ki povezuje občino Horjul in Dobrova-Polhov gradec so v juniju opravili še zadnja dela. Izvajalci del so postavili ograje, nasuli bankine ter uredili izvoze na posamezne parcele ob cesti.  S tem je projekt gradbeno zaključen.

Kolesarska cesta Horjul – Vrhnika

Veliko aktivnosti se je zgodilo na področju gradnje kolesarske ceste, ki bo povezala Vrhniko in Horjul. Uradni naziv projekta je »Rekonstrukcija regionalne ceste Ljubljanica – Vrhnika R2-407/1145 od km 7,050 do km 9,010 in nadomestna gradnja treh objektov pri Horjulu«. Ob tem moramo poudariti, da se bo sočasno z rekonstrukcijo ob celotni trasi zgradila tudi kolesarska steza. Gradbena dela bo izvajalo podjetje V3 d.o.o.. Celoten projekt je financiran s strani Direkcije RS za infrastrukturo, ki je z izvajalcem 11. maja letos tudi podpisala pogodbo. Pričetek gradbenih del je predviden za julij 2022, pogodbeni datum zaključka del pa je 19. 11. 2023. Ko se bodo začela gradbena dela vas prosimo za strpnost in razumevanje. Rekonstrukcije glavne povezovalne ceste med Horjulom in Vrhniko je seveda zelo pomemben projekt pri urejanju občinske infrastrukture in zagotavljanju varnosti občanom tako na glavni cesti kot tudi na kolesarski cesti.


Peter Kavčič, foto: Občinski arhiv

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi