Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Najbolje se orientirajo horjulske gasilke

15. september bo od zdaj naprej imel posebno mesto v koledarju PGD Horjul; tega dne so namreč naše mladinke Tinkara, Irena in Janja postale državne prvakinje v gasilski orientaciji! Že spomladi sta se ekipi mladink in pripravnikov preko sita občinskega in regijskega tekmovanja uvrstili med več kot 190 najboljših ekip v državi, razdeljenih v šest kategorij. Po poletnem predahu in napetem iskanju organizatorja so letos državno tekmovanje gostile Moravče.
Naše mladinke je že zjutraj doletela posebna čast, da so skupaj z ekipo gostujoče gasilske zveze odprle prireditev s svečanim dvigom zastave. Tekmovanje je potekalo tekoče, tekmovalci so se na progo podajali s samozavestjo, ki so jo pridobili z zavzetimi pripravami v preteklih tednih, pa tudi z malo vraževerja, saj so za srečo s seboj nosili štiriperesno deteljico. :) Progo so uspešno premagali, po prihodu v cilj pa se je začelo čakanje na končne rezultate. Sčasoma se je pokazalo sonce in poskrbelo za lepo kuliso zaključne slovesnosti. Med razglasitvijo rezultatov se je dvigovala napetost, saj smo se odločili, da ne bomo spremljali neuradnih rezultatov v živo, ampak počakali na uradno razglasitev. Nazadnje je sledilo neizmerno veselje mladink, ki takega uspeha niso pričakovale, so se pa zanj zelo trudile. Veselje so še dopolnili pripravniki, ki so dosegli 10. mesto, in praznovanje se je lahko začelo.

Kot najboljšim mladinkam je dekletom pripadla tudi naloga spusta tekmovalne zastave, tako da so tekmovanje zaključile enako svečano, kot so ga začele. Ob prihodu domov pa nas je pričakalo še prijetno presenečenje, saj so kolegi gasilci zmagovalkam pripravili pravi mali sprejem s "špalirjem" in pogostitvijo. Ob tej priložnosti še enkrat čestitamo in se zahvaljujemo dekletom in fantom, ki si radi vzamejo čas za gasilce in zastopajo naše barve na različnih tekmovanjih in druženjih, hvala pa tudi vsem mentorjem in članom, ki skrbijo za opremo, vaje in kakovostno delo z mladino.

 

Jerneja Grdadolnik

Oglejte si tudi