Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Kampiranje gasilske mladine PGD Horjul

Tudi letošnje leto se je že 3. zapored mladina PGD Horjul odpravila na letovanje v kamp Menina v prelepo Savinjsko dolino. V petek, 15. junija, smo se odpravili izpred gasilskega doma v Horjulu. Okoli šeste ure popoldne smo prišli v kamp, kjer smo razpakirali, postavili šotor in s skupnimi močmi pripravili večerjo. Z mrakom smo se odpravili v skupna ležišča in kljub glasnemu klepetu in raznim nočnim obiskovalcem zaspali.
Zjutraj po bujenju so nam mentorji pripravili naporno jutranjo telovadbo. Po telovadbi smo pripravili svoje nahrbtnike in odšli na Menino planino. Ogledali smo si tudi udorno jamo Jespo, v kateri je bilo še veliko snega, s katerim smo se kepali. Nadaljevali smo pot do razglednega stolpa in uživali v razgledu ter nato do doma na Menini planini, kjer smo si privoščili malico in malo daljši počitek na soncu. Čakal nas je strm spust do poti s planine, kjer nas je že čakal parkiran avtobus. Po prihodu nazaj v tabor so nas čakali makaroni, kasneje pa še bolj “pomembni” telefoni. Proti večeru so sledile velike igre, zvečer pa smo se sprostili ob ognju, kjer se je vsaka skupina predstavila s skečem. Večer smo si popestrili z igranjem “telefončkov”, ko smo imeli dovolj, pa so nas mentorji poslali spat. Naše klepetanje se je spet zavleklo pozno v noč.

Naslednje jutro smo si po telovadbi privoščili nekoliko kasnejši zajtrk, ob 9.00 pa nas je že čakal adrenalinski park. Tam smo se ob obilici zabave podali čez ovire in si nekajkrat privoščili spust z zip-linom. Po adrenalinskem dopoldnevu smo pojedli kosilo, nato pa so se najpogumnejši izmed nas odpravili na popoldansko kopanje v jezeru v kampu. Sledilo je pospravljanje in odhod domov. Preživeli smo lep vikend in upamo, da ga bomo ponovili tudi prihodnje leto.

 

Iza Končan, Nika Zdešar, Gašper Stanovnik

Oglejte si tudi