Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Horjul
DANES
22°C
12°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

Delavno poletje in novo šolsko leto

Spoštovane občanke in občani, za nami je počitniški čas, ki pa je vsaj pri nas, na občini minil precej delavno. Tudi sam sem izkoristil le nekaj dni dopusta, izkoristil lepe konce tednov. Julija in avgusta sem predvsem delal na tem, da bodo vsi projekti, ki jih vodimo, uspešno realizirani, ko bo prišel čas za to.

Veliko časa in truda vlagamo v urejanje dokumentacije za projekt izgradnje kanalizacijskega omrežja in čistilne naprave v Žažarju. Smo v zaključnih fazah pridobivanja zemljišč in vpisa v zemljiško knjigo, kar je pogoj, da lahko projekt zapeljemo v postopek pridobitve gradbenega dovoljenja. Želim, da se dela po predpisih, saj se je v preteklosti, predno sem prevzel županovanje, prevečkrat delalo brez ustrezne dokumentacije. Tudi to zdaj saniramo. Prenosi zemljišč in urejanje zemljiškoknjižnih zadev so v prvi vrsti namenjeni temu, da tam, kjer se kataster ne ujema s stanjem v naravi, to uredimo. Delamo po prioritetah, torej tam, kjer je to ta trenutek najbolj nujno.
V času počitnic smo poskrbeli tudi za ureditev cest v naši občini. Tako obnavljali in popravljali v Zaklancu, na Stari cesti v Horjulu, na cesti do Ramovža, na cesti, ki vodi na Kreno in na cesti proti Samotorici. Z veseljem vam tudi povem, da smo pri projektu izgradnje nove večnamenske dvorane v Žažarju prišli do koraka, ko moramo samo še preko javnega razpisa izbrati izvajalca gradbenih del. Kot sem obljubil, se bodo stvari premaknile naprej: tako kot lahko na Vrzdencu opazujete, kako se gradi poslovilna vežica, bodo tudi prebivalci Žažarja lahko spremljali, kako nastaja ta pomemben in nujen objekt v njihovi vasi. To delamo za sedanje in prihodnje rodove, torej tudi za našo mladino, ki je naša prihodnost. 

Ob začetku novega šolskega leta zato tudi pozivam vse voznike, da posvetijo maksimalno pozornost najmlajšim, ko bodo za volanom vozili skozi naše kraje. Še posebno pa bodite pozorni pri šoli in povsod, kjer se otroci pred ali po prihodu iz šole zadržujejo. Hitrostne omejitve v naši občini so dobro postavljene in so nam v pomoč, da lahko varno vozimo in ne ogrožamo sebe ali drugih. Še posebno pa bodite pozorni na tiste male prvošolčke z rumenimi ruticami okoli vratu, saj je zanje vse novo in se še ne znajdejo najbolje v novem okolju. Naj bo njihov vstop v šolo, v hram znanja varen in prijazen. Ob začetku šolskega leta bodo naše šolarje na izpostavljenih mestih tako kot vsako leto tudi letos spremljali in varovali naši prostovoljci upokojenci. Za ta trud in njihov čas se jim že vnaprej iskreno zahvaljujem.

 

Župan, Janko Prebil

Oglejte si tudi