Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Napoved velikega Salsation dogodka – vabljeni vsi, ki se radi gibljete v ritmih glasbe

Živahni ritmi, dobra družba in predvsem veliko pozitivne energije so tri stvari, ki jih opazi vsakdo, ki pogleda Salsation kot opazovalec. Kdor pa se pomeša med tiste, ki plešejo, pa ugotovi, da je takšna vadba koristna za telo in duha. Po uspešno izpeljanih tovrstnih dogodkih v lanskem letu lahko sedaj napovemo, da se v začetku marca pripravlja še večji dogodek, saj v Horjul prihaja mednarodno priznana Salsation trenerka iz Danske.
Zato ste vabljeni vsi, ki vas zanima dinamična rekreacija, ki povezuje elemente plesa in raznih ostalih zvrsti aerobnega gibanja, značilnega za skupinske vadbe, da se samega dogodka tudi osebno udeležite.

Irena Pfunder Tkalec, ki skrbi za organizacijo dogodka, je takole opisala, zakaj je ta način plesa primeren za vse in zakaj se izplača priti prvo nedeljo v marcu v športno dvorano: "Če imate radi dobro glasbo in ples kot rekreacijo, je to odlična novica! 5. marca prihaja v Horjul danska Salsation master trenerka Nanna Jelbert, s katero v Športni dvorani pri OŠ Horjul pripravljamo pravo plesno nedeljo. Dopoldan bo najprej na vrsti triurna delavnica z imenom Motion 2 Emotion, na kateri se bomo poglobili v glasbo ter iskali povezavo med glasbo in gibanjem skozi čutne, premišljene in ''feel-good'' koreografije za dobro počutje. Nato pa bo sledilo še izobraževanje oziroma ''masterclass'', ki ima morda pompozno ime, v resnici pa gre za dve uri neprestanega plesa, ki mu lahko sledi vsakdo. Tako delavnica kot masterclass sta primerna za vse. Zato se običajno ljubiteljice plesne vadbe Salsation udeležijo kar obojega. Salsation dekleta iz Horjula, Vrhnike ter vse Slovenije že nestrpno pričakujejo ta dogodek, pridružite se nam še vi. To smo tiste punce, ki Plešemo zase in v tem neskončno uživamo."

Če vas takšna vadba zanima, naj poudarimo, da je Salsation primeren za vse. Za odrasle, otroke, ženske, moške, izkušene plesalce in popolne začetnike, vsakdo lahko zapleše in si polepša prosti čas. Če vas tovrstna rekreacija zanima, se lahko v novi sezoni pridružite tudi rednim terminom plesne vadbe Salsation v Horjulu v športni dvorani pri OŠ Horjul. Za več informacij pa lahko obiščete tudi www.plesem-zase.si, kjer boste izvedeli vse o vadbi in si ogledali tudi video posnetke.

 

Peter Kavčič, foto: Arhiv Salsation

 

Oglejte si tudi