Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Maškare preplavile občinski trg

Po več letih so se na pustno soboto sredi Horjula zopet zbrale maškare in z rajanjem ob dobri glasbi ter animaciji odganjale zimo. Seveda ni manjkalo krofov in flancatov.
Ko smo se ozrli po vseh klovnih, pikah nogavičkah, pikapolonicah, čebelicah, miškah in muckih, kavbojcih in indijancih ter vsakršnih akcijskih junakih, smo jih našteli preko 200! Maškare, ki so veselo plesale in sodelovale, je animirala Lea Smrtnik, ki je pripravila dvourni program plesa in iger. Na koncu je podelila nagrade za najboljše maske v raznih kategorijah. To se bile kategorija za najbolj »plešoče maske« in najboljše družinske maske. Izžrebala pa je tudi naključne nagrajence. Prvih 120 maškar se je ob vpisu v seznam udeležencev rajanja, poleg kupona za 25 % popusta na vstopnice v Thermana Laško, potegovalo tudi v žrebu za kino vstopnice na Vrhniki, ki jih je podaril Zavod Ivana Cankarja na Vrhniki.

Občina Horjul se ob tej priložnosti najlepše zahvaljuje sponzorjem, ki so omogočili rajanje in poskrbeli za zanimive nagrade za sodelujoče maškare. Posebna zahvala gre zato Vodnemu mestu Atlantis za družinske vstopnice, Zavodu Ivana Cankarja Vrhnika za kino vstopnice in Plezalni steni Verd, kjer bodo maškare lahko plezale na različnih plezalnih stenah (seveda brez mask) in vsekakor Thermani Laško d. d., kjer se bodo nagrajenci razvajali v wellnessu.

Za konec se želimo zahvaliti še odličnim gospodinjam. Vsaka maškara se je namreč lahko posladkala z brezplačnim domačim krofom in flancatom, ki so jih pridno napekle Kmečke gospodinje iz Društva kmečkih in podeželskih žena Dobrova - Horjul - Polhov Gradec. Iskrena hvala! Na voljo je bilo kar 10 pladnjev dišečih in okusnih domačih flancatov in krofov.

Maškare pa so se lahko okrepčale tudi na stojnici Mihe Janše, kjer so dobile vročo čokolado, čaj, tiste malo starejše pa tudi kuhano vino in pivo. Seveda niso manjkale niti palačinke in hot-dogi.

Glede na to, kako je bilo je veselo in glasno, nas zagotovo čaka topla pomlad, saj so maškare zelo pridno preganjale zimo. Da je bilo dovolj glasno in glasba prava je poskrbel mojster Matevž Seliger, ki je omogočil tehnično izvedbo rajanja z mikrofonom in ozvočenjem.

Kdor je manjkal, si je seveda kriv čisto sam, pust krivih ust zagotovo še pride v Horjul – takrat pa ne sme manjkati nobena maškara!

Peter Kavčič, foto: Občinski arhiv



Oglejte si tudi