Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
14°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Letni koncert MEPZ Horjul

Tradicionalni koncert pred domačo publiko je vedno nekaj posebnega, še posebno, če je dvorana polna in je med pevci in poslušalci dobra »energija«. No, te vsekakor ni manjkalo v soboto, 20. maja, ko so člani Mešanega pevskega zbora Horjul v Prosvetnem domu Horjul pripravili odličen program.

Poleg pevcev so program obogatili še folkloristi in dve točki solo petja. V uvodnem delu je zbor zapel štiri ljudske pesmi, kasneje pa še še mešan izbor ljudskih in modernih pesmi. Ker letos praznujemo »Tavčarjevo leto«, je bilo nekaj pesmi posvečenih prav Ivanu Tavčarju. Zapeli so zimzeleno Cvetje v Jeseni. V prvem delu so zapeli ljudske pesmi, nakar je sledila pavza za pevce in pevke, na oder pa so stopili člani in članice Folklorne skupine Klas in Šumnik. Ob glasbeni spremljavi so zaplesali ljudske plese iz Razkrižja. V drugem delu koncerta je sledil repertoar modernejših skladb, za popestritev programa pa je s solo petjem poskrbel odličen basist Matija Bizjan, ki sicer s svojimi nastopi navdušuje publiko v Švici in na Nizozemskem. Ko utegne, pa se z veseljem odzove vabilu zbora iz Horjula. Tokrat je ob spremljavi Nadje Rus na klavirju zapel pesem Večerni zvon in Mornar. Pri prvi gre za rusko ljudsko pesem s prirejenim besedilom v slovenščini. Druga pa je nastala izpod peresa Franceta Prešerna. Zbor je za konec zapel še čudovito popevko Mlade oči.

Pred poletnim premorom čaka pevce in pevke še nastop na občinski proslavi od praznovanju 25 letnice občine Horjul. Za konec lahko še povabimo vse, ki vas petje veseli in bi se želeli pridružiti mešanemu pevskemu zboru, da pridete na pevske vaje, ki so vsak ponedeljek ob pol osmih zvečer v Prosvetnem domu Horjul.



Peter Kavčič, foto: Matevž Seliger


Oglejte si tudi