Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Natočil gorivo in pobegnil

Policisti Policijske postaje Ljubljana Vič so se novembra spopadali z valom tatvin in vlomov. Ukvarjali pa so se še z manj prijetnimi zadevami, kot je bil družinski prepir v Polhovem Gradcu, v katerem sta bila udeležena dva občana in večja količina maliganov.

Namesto za alkohol bosta morala zdaj zbrati denar za posebno položnico. Ta pa čaka tudi posameznika, ki se je nedostojno vedel na javnem kraju v Dobrovi. Posredovali so še v zemljiškem medsosedskem sporu v Gabrju, ki pa (verjetno tudi zaradi prisotnosti mož v modrem) ni prerasel v kaj hujšega. Udeleženim so seveda svetovali urejeno zasebno pravdo.

Z delnim uspehom so jo tokrat odnesli vlomilci, ki so se sicer neuspešno spopadali z vrati in okni hiša v Gabrju in Šujici, zato pa slavili nad ključavnicama skladišča podjetja PUH d.d.-v stečaju v Podsmreki, ki ima že brez tega dovolj težav in pa hiše v Brezju pri Dobrovi. Nič kaj vesel pa ni bil niti lastnik avtomobila, ki mu ga je pred trgovskim centrom Rotar-Eurogarden v času njegove odsotnosti odprl še neznani »dobronamernež«.

Enostranski prenos lastništva pa je doletel dva prenosna telefona. Prvi je izginil izpred oči lastnika v diskoteki Studenec v Vrzdencu, drugi pa iz žepa jakne v garderobi Osnovne šole Dobrova. Kam oz. koga bo dotični predrznež klicaril, ne vemo, ga pa na policijski postaji že čaka poseben plačniški paket. In če tolovaji nimajo nobenih zadržkov, ko gre za krajo po vrtcih in šolah, ni pravzaprav nikakršno presenečenje, da je »noge dobila« tudi torbica iz horjulskega Doma starejših občanov. Pot pod noge pa je še pred plačilom vzel lastnik modrega VW Passata z goriškimi registrskimi tablicami, ki si je natočil gorivo na bencinskem servisu Petrol Dobrova. Verjetno bodo podobnemu namenu služile tudi registrske tablice, ki jih je še neznani zmikavt speljal lastniku v Stranski vasi. Prav tako na tuj račun in z nedvomno sumljivimi nameni pa so se gradnje transportnega voznega parka lotili lumpi, ki so izmaknili starejši tovorni avtomobil znamke TAM z Lesnega Brda ter lahki polpriklopnik znamke Pongratz podjetju iz Horjula. Ali bo ob njihovi pomoči znova izginevala kaka cerkvena kritina in žlebovi po naših občinah ali zgolj drva za kurjavo, kot se je pripetilo v Dolenji vasi pri Polhovem Gradcu (izpuhtelo je 8 metrov drv), pa bomo še videli.

Med drugim so se varuhi reda in miru znova ukvarjali tudi s prometnimi nesrečami. Nesreča v Podsmreki je sicer terjala več kot le razbito pločevino, a na srečo le lažje telesne poškodbe. Dosti slabše jo je odnesla srnjad, ki ima v tem letnem času s prečkanjem ceste očitno izdatne težave, saj jo je najhujše doletelo v Komaniji, Podolnici, Logu pri Polhovem Gradcu in na relaciji Vrzdenec-Šentjošt.

Policisti pa še iščejo neznanega starejšega voznika belega kombiniranega vozila, z delno registrsko številko LJ T8-???, ki je v Hrastenicah, na relaciji Dobrova-Polhov Gradec, zaradi prekratke varnostne razdalje zadel v zadnji del pred seboj vozečega osebnega vozila, zatem pa jo pobrisal v smeri Polhovega Gradca. Policija se toplo priporoča za vsako morebitno informacijo glede povzročitelja nesreče, ki jo lahko sporočite na dežurno tel. št. 113 ali anonimno številko 080 1200.

 

Zbral in uredil:

Damjan Debevec

Oglejte si tudi