Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Horjulski mladi gasilci do vrhunskih smučarskih rezultatov

Horjulska gasilska zveza je nastopila z ekipo sedmih tekmovalcev v različnih kategorijah. Po končanem tekmovanju so naši trije mladi gasilski tekmovalci domov odnesli priznanja za 2x drugo in 1x prvo mesto, ostali člani ekipe pa so prav tako dosegli pohvalne uvrstitve med 4. in 6. mestom.
Žal je nekaj prijavljenih iz GZ Horjul odpovedalo sodelovanje na tekmovanju. Ob takšnih uspehi vrstnikov bo to zagotovo spodbuda za naslednje tekmovanje. Gasilski Veleslalom je že 15. regijsko tekmovanje gasilske mladine v smučanju. Lansko leto je tekmovanje zaradi pandemije in vseh ukrepov povezanih s tem žal odpadlo. Poleg tekmovanja gre seveda za druženje in zabavo na snežnih strminah ter povezovanje med ekipami in zvezami. Še zanimivost glede pravil tekmovanja. Ker gre za gasilsko tekmovanje, seveda o uspehu ne odloča samo, kako dobro tekmovalec smuča, ampak se mora izkazati tudi v veščinah, ki odlikujejo gasilce. Tekmuje se v veleslalomu Vsaka kategorija (pionirji, mladinci, pripravniki in mentorji) pa ima med progo določeno vajo. Pionirji imajo prenos gasilske opreme na določeno mesto, mladinci spajanje gasilskih cevi na gasilski ročnik, pripravniki in mentorji pa izvedbo gasilskih vozlov. Tako se mora tekmovalec med potjo ustaviti, opraviti nalogo in nadaljevati smučanje po progi naprej. Nepravilno opravljena naloga prinese tekmovalcu kazenske točke, katere se prištejejo času vožnje.

Naši najboljši posamezniki so zbrali kar nekaj odličij in celo zmagali v ekipni razvrstitvi med pripravnicami in pripravniki:

2. mesto - Mladinci: Anton Mlinar (PGD Podolnica)

1. mesto - Pripravniki: Tjuš Kozina (PGD Podolnica)

2. mesto - Pripravniki: Ambrož Prebil (PGD Horjul)

Ajda Trček je navdušila s 5. mestom med mladinkami, pri mladincih je s 4. mestom Urh Čepon za las zgrešil stopničke, Jan Šubic je osvojil 6. mesto. Med mentorji je Blaž Vrhovec tekmovanje končal na solidnem 7. mestu.

Peter Kavčič, foto: arhiv GZ Horjul

Oglejte si tudi