Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Vrača se trgovina s tehničnim blagom

V začetku marca, natančneje 2. marca, bo na Slovenski cesti 7 v Horjulu svoja vrata ponovno odprla trgovina s tehničnim blagom – Janig tehnika.

Objekt Zadružnega doma, na Slovenski 7 v Horjulu, se je gradil leta 1955 in v teh prostorih so že v osnovi načrtovali trgovino. Sprva je v stavbi svojo dejavnost opravljala živilska trgovina, po gradnji nove trgovine Mercator, na sedanji lokaciji, pa so prostore oddali v najem Janezu Grdadolniku, ki je v njih vzpostavil trgovino Argo s tehničnim blagom. Lansko poletje je trgovina Argo prenehala delovati in prostori so bili nekaj časa prazni. Občina je za oddajo prostorov v najem večkrat objavljala razpise, tako kot za preostale zdaj še prazne prostore v Zadružnem domu. Prav v Našem časopisu sta razpis zasledila Jernej Janželj in Evgen Iglič ter se nanj odzvala. Oktobra sta z Občino Horjul sklenila predpogodbo za najem opisanih prostorov. Občina se je zavezala, da uredi prostore, kar je tudi storila, nova najemnika pa sta obljubila, da v začetku leta 2015 začneta opravljati svojo dejavnost. Tako se bo tudi zgodilo.

Jernej Janželj, ki prihaja iz Rovta nad Lučinami in je zdaj preseljen v Borovnico, ter Evgen Iglič z Dobrove, sicer bratranca, sta si že nekaj let želela na samostojno pot. Zgrabila sta priložnost ter 15. januarja 2015 tudi uradno odprla podjetje Janig tehnika, trgovina in storitve, d. o. o. Stopila sta do različnih ponudnikov in počasi začela polniti police z različnimi orodji in materiali. Trgovina z istim imenom bo tako svoja vrata odprla 2. marca, v njej pa bo mogoče najti osnove za slikopleskarsko dejavnost, vodovod, elektriko, pisarniški material in gospodinjstvo. Vesela pa sta, da se jima je uspelo dogovoriti in v Horjul pripeljati tudi mešalnico za barve, ki je po njuni oceni nadvse dobra in uporabna zadeva. Poleg vsega naštetega bosta glede na letni čas na dobrih 100 kvadratih razpolagala tudi s sezonskim blagom; novembra bosta denimo police založila s svečami in peskom za grobove, v času kolin pa z raznimi strojčki za mletje mesa in podobnim.

Velika prednost, ki jo bo nova trgovina s tehničnim blagom Janig tehnika lahko ponudila kupcem, je po besedah lastnikov neposredni stik med trgovcem in kupcem, saj bosta sama skrbela za vse ter se tako lažje prilagajala povpraševanju in trgu. Tudi v primeru večjih nakupov in projektov bosta stranki stopila naproti in ji poskušala po svojih močeh pomagati. Poleg tega pa obljubljata povsem konkurenčne cene, kar pomeni, da bodo domačini lahko prihranili tako pri prevozu oziroma kilometrini kot tudi pri času, ki je vse bolj pomemben dejavnik današnjega tempa življenja.

 

Nadja Prosen Verbič, foto: NPV

 

Oglejte si tudi