Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Glasbeniki poskrbeli za dobro voljo in veselje starostnikov

V času epidemije so se glasbeniki odzvali povabilu občine in centra Deos Horjul, da za starejše občane v domu pripravijo koncerte na prostem. Varovanci so preživljali težke čase, saj je bilo njihovo gibanje omejeno na dom in kasneje na sprehode v okolici. Prepovedani so bili vsakršni obiski – vse to zato, da so v domu lahko poskrbeli za zaščito zdravja in omejili širjenje okužb. Stanovalcem je vsaka popestritev dneva veliko pomenila in predlog, da se jim zaigra na dvorišču, je bila zato lepo sprejet. 

Pred Centrom starejših občanov Horjul so se tako v mesecu dni razvrstili številni glasbeniki. Še v aprilu je za mali koncert poskrbel mladi harmonikar Tej Kogovšek. Stanovalci in zaposleni so z veseljem prisluhnili in mladega glasbenika po vsaki melodiji nagradili z aplavzom, mahanjem in zahvalami. Tako so se vsaj za trenutek razbremenili vsakdanjih skrbi in ločenosti od svojcev v času ukrepov karantene, ki so v tem času veljale za ustanove za oskrbo starejših občanov. Tik pred prvomajskimi prazniki so za drugi koncert poskrbeli mladi glasbeniki Ansambla Utrinki. Ansambel sestavljajo mladi horjulski glasbeniki: kitaristka Karolina Končan, basist in klarinetist Nejc Kunej, trobentač Anže Trček in Sven Štrus na harmoniki. Teden dni zatem so pod balkoni Centra starejših občanov Horjul pripravili koncert učenci Glasben šole Vrhnika enota Horjul pod vodstvom Ilonke Pucihar. Nastop je odprl Ambrož Prebil na klavirju, ki je zaigral znano Avsenikovo pesem Spomin. Nato sta Vanč Oblak na klavirju in Lian Pucihar na saksofonu odigrala pesem J. Robežnika: Orion. Sledil je nastop družine Bizjan; Voranc na klavirju, njegova starša Petra in Primož pa sta zapela Slovensko ljudsko: Škrjanček. Pesem Tequila sta odigrala Tej na klavirju in Lian Pucihar na saksofonu. Sledila je simpatična in pozitivna pesem You've got a friend in me, ki se je proslavila v risanki Svet igrač, med drugimi pa jo je zapel tudi kanadski pevec Michael Buble. Skladbico so zaigrali: Katarina na flavti, Veronika na cajonu in Miha Vidrih na klavirju. Sledila je pesem Zemlja pleše (M. Sepe), ki so jo odigrali in zapeli Petra Kogovšek na flavti, Anže Trček na trobenti ter Miha in Janez Trček na harmoniki. Za zaključek pa je Liza Pucihar Peklenk zapela Dan ljubezni (Pepel in kri) ob spremljavi brata Jaka Puciharja na klavirju.
Še zadnjič so se pod balkoni zaslišale ubrane melodije v sredo, 13. maja. Nastopila sta Franci Žvokelj na harmoniki in njegov nečak Nejc Žvokelj na trobenti. 
V občinski upravi Horjul in vodstvu centra Deos se vsem glasbenikom iskreno zahvaljujejo za sodelovanje, dobro voljo in veliko veselja, ki so ga prinesli s svojimi nastopi. 

 

Peter Kavčič, foto: Občinski arhiv

Oglejte si tudi