Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Fotonatečaj Lepote horjulske doline kot priložnost za dobre ideje

V februarju je občina Horjul razpisala nagradni fotonatečaj z naslovom »LEPOTE HORJULSKE DOLINE«. Gre za projekt, s katerim želijo spodbuditi občane, ki imajo veselje s fotografijo, da se izkažejo in navdušijo.
Pri tem ni pomembno, na kakšen način je bila posneta fotografija, išče se predvsem dober koncept, ideja in kakovost fotografije. Pri tem ne potrebujete drage opreme. Če imate dovolj dobro kamero, lahko uporabite pametni telefon ali seveda fotoaparat, akcijsko kamero ali celo dron. Na občini so sporočili da fotografije sprejemajo na elektronskem naslovu obcina@horjul.si (lahko tudi preko WeTransfer ali na USB ključu na naslov občine) do vključno 31. avgusta 2022.

Natečaj je namenjen zbiranju fotografij z utrinki kotičkov iz celotne Horjulske občine v vseh letnih časih, bodisi s prikazom njenih naravnih in kulturnih lepot ali pa običajev ter drugih zanimivosti domačih krajev.

Župan Janko Prebil meni, da ima projekt veliko vrednost za naš kraj. 'Odločili smo se, da najboljše fotografije zberemo v letni koledar 2023 kar bo za vse sodelujoče velika čast. Predvsem pa bomo domačinom omogočili, da vsak dan pogledajo na koledar in ob fotografiji, ki bo krasila določen mesec začutijo lepoto kraja, kjer živijo.'
Na občini še poudarjajo, da mora biti na panorami fotografije razvidno, da je posneta v Horjulski občini. Za fotografijo, na kateri so prikazani ljudje, mora avtor pridobiti tudi njihovo pisno soglasje. Vsak udeleženec natečaja lahko predloži do 3 fotografije v minimalni ločljivosti 2500 točk po daljši stranici (resolucija fotografije naj bo 300 dpi, torej primerna za tisk). Format shranjene fotografije naj bo JPG in naj ne presega velikosti nad 5MB.

Pomlad je čudovit in zelo fotogeničen letni čas, narava ponuja fantastične kulise in raznovrstne barve, na poljih in travnikih se je začelo delo, tu so športne aktivnosti,… skratka nikakor ne bo zmanjkalo motivov, ki jih lahko ujamemo v delčku sekunde in ovekovečimo za občinski koledar 2023.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi