Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Grenak priokus gasilske olimpiade

Tako kot se v športu včasih ne izide vse po načrtih kljub trdemu delu in natančnim pripravam, sta usodna napaka in dvomljivo sodniško sojenje prikrojila končni rezultat gasilske ekipe PGD Žažar na letošnji "gasilski olimpijadi" v avstrijskem Beljaku.
Žažarčani so začeli z usmerjenimi pripravami že oktobra lani, saj so se dobro zavedali, da jim bo le trdo delo prineslo uspeh na kvalifikacijah, ki so vodile na svetovno gasilsko prvenstvo. Poleg rednih priprav za dobro fizično kondicijo so januarja letos začeli še z intenzivnejšimi tehničnimi treningi. Po zimskih pripravah v Kopru in Brežicah so konec aprila sledile kvalifikacije, kjer jim je z zmago uspel veliki met, s katerim so si tlakovali pot na gasilske olimpijske igre. Dobro delo so potrjevali rezultati na ostalih tekmovanjih, zato so se v Avstrijo upravičeno odpravili z visokimi cilji. A športna sreča jim je na najpomembnejšem letošnjem tekmovanju v članski konkurenci na svetu obrnila hrbet.

Član A-ekipe PGD Žažar Jernej Vrhovec je takole opisal sam potek tekmovanja: "Do samega začetka tekmovanja je vse potekalo odlično. Na progi je sledila priprava orodja in potem postavitev v formacijo, pozdrav in odštevanje do starta. Ta nam je odlično uspel, vendar smo že po dveh sekundah spoznali, da nam je napaka vzela morda celo zmago, ampak vseeno smo poskušali dati čim več od sebe in na koncu dosegli čas 30,40, kar je glede na napako zares odličen čas. Kljub temu nam je takoj postalo jasno, da nam bo prav ta napaka prekrižala načrte v boju za prvo mesto. Sledila je še štafeta z odličnim časom 52,64, a verjetno bi bila še boljša, z več naboja, če bi bila vaja po naših zmožnostih. Skupni rezultat nam je prinesel nehvaležno, končno 4. mesto. Na koncu je bilo prisotno veliko razočaranje v ekipi; predvsem zaradi načina, kako so se podeljevala prva mesta in favorizirale določene avstrijske ekipe. Slovenija je bila zaradi tega oškodovana za 2 tretji mesti (med mladinci in člani A). Kljub vsemu se zavedamo, da je bila naša odprava uspešna, saj je 4. mesto odličen rezultat s športnega vidika, sploh če upoštevamo izredno močno konkurenco. Vsak posameznik oziroma član ekipe za vse treninge, priprave in tekmovanja namenja svoj prosti čas in dopust, kar je v duhu gasilstva in ne nazadnje bistvo, da smo pripravljeni pomagati, ko pride do klica na pomoč. Grenak priokus pa nastane, če se nekdo iz tega dela norca z namenom, da se ustvarja zgodba favorizirane enote. Potem to pač ni prav." Kljub temu člani ekipe gledajo z optimizmom naprej. Ob podpori najbližjih in zvestih prijateljev lahko od takšne ekipe še pričakujemo vrhunske rezultate.

 

Peter Kavčič

Fotografije: arhiv PGD Žažar

 

Oglejte si tudi