Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Dušam luči - Ostajajte v soju

Vsem, ki vas dogajanje na Zemlji stiska v kot, v jezo, v jalove poskuse navduševanja za dobro in resnično... ostajajte mirni, ostajajte v moči, ostajajte potrpežljivi, vztrajajte v svetem pogumu. Dobro je že zmagalo. Dobro je po naravi zmagovalno. Ne pustite se prevarati navidezni moči represivnega, omejevalnega, zatiralnega, ker so to lastnosti, ki jih Življenje ne podpira, zato nimajo obstoja drugje kot v navidezni resničnosti materialnega sveta. Ne obupujte, ostajajte v soju! Preberi prispevek...

Ne upirajte se! Upor ni življenjski. Ostajajte svobodni in dovoljujte svobodo. Kadar ste uporni proti trenutnemu dogajanju, vas življenje ne more podpirati. Ubogajte vse, kar vam je naloženo, kot bi vam to naročil sam Bog. Ubogajte zaradi vaše krotkosti, ne zaradi strahu pred virusom, človekom ali kaznijo.

Spoštujte! Spoštujte dozorelost tistih, ki še ne vidijo luči. Dovoljujte ljudem njih same. Tako sebi dovoljujete sami sebe in tako vas Življenje dovoljuje v Sebi.

Ostajajte v Velikem razumevanju! Vsi smo en človek. Kar mislim, govorim in delam, mislim zase, govorim sebi in delam sebi. Zato budno pazimo, kakšen zven oddajamo mi in ne drugi.

Zaupajte! Zaupajte v inteligenco in red Življenja. Zaupajte temu, kar se dogaja in ne zaupajte temu, kar si mislite in govorite vi ali kdo drug.

_____________________________________________


Ostajajte potrpežljivi! Vedite, da ima vse svoj čas in ne obupujte, ker še ni tako kot si želite ali ker se vam zdi, da ne morete več. Upajte, vztrajajte v dobrem, ohranjajte dobro voljo in ljubite ta trenutek, v katerem STE. Prišel bo čas, ko vas bodo prosili, da spregovorite. Do takrat spoštujte raven zavesti drugega in molčite.

Bodite radodarni! Negujte občutje obilja dobrega, ki prihaja od vas. Bolj kot ste radodarni z dobrimi dejanji in dajanji, hitreje pride čas Miru in Obilja. Na vsako lepo ali nelepo gesto bližnjega ali tujega človeka do vas (četudi je plačan zanjo), se zahvalite z dejanjem in dajanjem, ne z denarjem, besedo, govorjenjem ali obljubami. Duše luči neprestano puščajo za seboj sledi luči... šopek cvetja, kadar ste povabljeni v goste, kanister piva nekomu, ki vam travo pokosi, čokolado bančni uslužbenki, ki vam uredi podaljšanje limita..., drobne pozornosti, s katerimi razveseljujete in živite hvaležnost, brez ene izrečene besede hvala.

Molčite! Ne razgaljajte svojih misli nikomur. Ne pridigajte, ne komentirajte, ne sodite, ne kritizirajte, ne jedikujte, ne zgražajte se, ne jezite se, ne poučujte, ne predavajte, ne pametujte, ne nanašajte svojih mnenj nase ali na drugega in ne sodelujte v lažnih igrah odločanja. Ne usmerjajte pozornosti na nič, kar nočete, da raste.

Molite! Zatekajte se v višave osvobojene misli vsako jutro in vsak večer in tudi vmes vsaj za kratek čas. Ostajajte mirni, pogumni in dostojanstveni v svetosti svojega srca. Negujte dušno hranjenje brez prekinitev in brez prestanka. Več miru kot je v vas, višje vibracije kličete k sebi in na Zemljo.

______________________________________________


Ne iščite družbe! Ne silite med ljudi, kadar ni nujno. Kadar pa že morate, to naredite kot duša luči. Dovolite preobrazbo prijateljske scene, domačega vzdušja, prehranskih navad (jejte domače, lokalno in sveže, kolikor se da) vedenjskih navad in celotne energijske matrice. Za vsako ceno ostanite zdravi, neuporni, zadovoljni in v razumevanju, tako vas bo Življenje lahko pobralo, ko pride čas, ker boste zveneli v ubranosti z Njim.

Spoprijateljite se z drevesom! Dovolite si drevo za prijatelja, naj vas sam pokliče k sebi. Starejše, močnejše in večje kot je drevo, bolje je. Izpovejte mu svojo bolečino, izjočite se, nasmejte se ob njem, lezite podenj, zaspite pod njim ali na njem, stisnite se k njemu, pogovarjanje se z njim... nato mu prisluškujte. Poiščite ga v nekultivirani naravi, če se le da, vas bo pa tudi drevo mestnega parka (naj ima okoli sebe vsaj prgišče trave, da ste z nogami na zemlji) znal nahraniti, potolažiti, okrepiti, razbremeniti in sprostiti, še posebno v urah, ko človekova pozornost spi.

Energijsko se osamosvojite! Vzdržujte svojo dušno, telesno in psihično kondicijo SAMI! Ne udeležujte se skupinskih vadb, maserjev, trenerjev, gurujev, terapevtov, psihiatrov, če le lahko, v nasprotnem primeru pa delajte na čimprejšnji osamosvojitvi. Veliko stvari lahko najdete na spletu, veliko že znate in veste, zdaj je čas, da najdete svoj ritem diha in postanete samoniklica, ki se zanaša edino na Moč v sebi. Zjutraj molite, meditirajte, naredite energijske vaje, pojdite na kontemplativen sprehod, naravnajte se na mir, ljubezen in dajanje preden stopite med ljudi. Sredi dneva ponovite nekaj od tega in enako naredite zvečer. Preden zaspite, počistite id sebe vse, kar vas moti pri ohranjanju notranjega miru.

Pojdite na daljše (gozdne, gorske, morske) odmike! Slednje in najpomembnejše je imeti željo in pogum za daljši odmik od samega sebe in vsakdanje rutine. Deluje le, če greste sami. Odmik nudi priložnost, da sebe in svoje življenje pogledate od daleč, da se zares vidite, če to le hočete. Če si nočete zazreti v obraz, potem si boste tudi odmik natrpali s početji in premišljevanji, ki vas od tega odmikajo. Raje vanj vpletite postenje od dnevne rutine, udobja stanovanja, govorjenja, premišljevanja, pritoževanja, prehranjevanja in vsega, kar čutite, da vas ovira pri negi notranjega miru in vzpostavljanju povezave s seboj, z naravo, z Življenjem in trenutnim dogajanjem. Ne bojte se samega sebe! Bojte se strahopetnosti, ki vas od tega odvrača.

Sijte in bodite sijajni, Marjeta Šumrada

Oglejte si tudi