Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
27°C
8°C
Oceni objavo

Dobrodelen pobeg s kolesom po občini za pomoč žrtvam poplav

Poplave so hudo prizadele večji del Slovenije, in čeprav so naši konci k sreči ostali brez hujših posledic, so pri KK Zapravljivček začutili nujo pomagati. Odločili so se, da namesto v Planico pobegnejo kar na Koreno. V soboto, 19. avgusta, je tako potekala dobrodelna akcija ’’Pobeg po občini Horjul’’, kjer so za žrtve poplav skupaj zbrali kar 8.300 €.
Akcija je delovala po principu en evro za en prevožen kilometer. Nekateri so si končni znesek zadali že na začetku, spet drugi pa so ob koncu dneva le preverili številko na števcu. Zneski so bili sicer le predlagani, ker je navsezadnje šlo za dobrodelno akcijo. Pri Zapravljivčku so vzeli v zakup tudi različno fizično pripravljenost sodelujočih. Pripravljenih je bilo več prog  modra, rdeča in zelena. Po modri progi, ki je vodila preko Horjula in Vrzdenca pa do Podolnice, se je lahko zapeljal vsakdo. Tisti bolj izkušeni so zagrizeno ubrali rdečo progo, kjer je bil večji tudi višinski vzpon. Posebna zelena trasa pa je bila vzpostavljena tudi za pohodnike, ki so se iz Horjula povzpeli na Koreno.

Na dogodku je skupaj stopilo okoli 200 ljudi, med katerimi je bilo tudi veliko družin. Dogajanje je na občinskem trgu potekalo vse od 9. pa do pozne 16. popoldanske ure. Nekateri obiskovalci so svoj delež prispevali neposredno in denar le položili v njihov ’’koš’’. Ker se društvo zaveda velike odgovornosti, so se odločili povezati z gasilci, ki so istočasno zbirali sredstva za prizadete. Denar so torej predali v njihove varne in odgovorne roke, ki bodo poskrbele, da ta pride k pravim ljudem.

Društvo KK Zapravljivček je s svojo dobrodelno akcijo "Pobeg po občini Horjul" dokazalo, da lahko s kančkom iznajdljivosti in ob podpori dobri ljudi tudi preko športa prispeva k večjemu skupnemu cilju  pomoči žrtvam poplav. Ta nepričakovana sprememba načrtov je obrodila večje sadove, kot so si predstavljali, zato se še enkrat iz srca zahvaljujejo vsakemu, ki je prispeval svoj delež. Neverjeten uspeh dogodka nas lahko opomni, da smo lahko skupaj močnejši in da v času potreb šteje prav vsak prispevek.

Peter Kavčič, foto: Neža Kavčič, KK Zapravljivček

Oglejte si tudi