Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Blagoslov traktorjev na Koreni

Na Koreni se je že tretje leto zapored odvil prav poseben dogodek, ki združuje domačine, kmete in ljubitelje kmetijske mehanizacije – blagoslov traktorjev. Letošnji je bil organiziran na sončno soboto, 26. avgusta. Bogdan Marolt, ki predstavlja gonilno silo tamkajšnjih dogodkov, ob pomoči domačinov in gasilcev z veliko strastjo skrbi, da je dogodek vsako leto uspešno izpeljan.
Ob prazniku, ki je tudi tokrat potekal v veselem vzdušju, je Bogdan s temi besedami na kratko povzel dogajanje: ''Število udeleženih traktorjev se je od prve izvedbe kar potrojilo, letos jih je bilo 60. Velikim strojem pa so se tokrat pridružili tudi z nekaj mopedi in štirikolesniki, saj tudi ta vozila pridejo prav pri delu na kmetiji. Ob blagoslovu je vsak udeleženec prejel spominsko nalepko s podobo svetega Izidorja, ki ga bo vedno spominjala na ta poseben trenutek. Prav tako so bilo poskrbljeno, da z dogodka nihče ni odšel lačen ali žejen, saj so vsi udeleženci prejeli pravo kmečko malico. Vse to je potekalo v prijetnem vzdušju, ob dobri družbi in smehu.''

Letos so se blagoslovu odločili dodati še nekaj več, na dogodku je bilo prisotno podjetje Tineva, ki je specializirano za gorsko mehanizacijo. Vsi obiskovalci so imeli priložnost, da se pogovorijo s strokovnjaki in se iz prve roke poučijo o različnih vidikih kmetijske in gorske mehanizacije. Dogodek se je tako spremenil v nekakšen mali sejem, kjer je bilo dovolj prostora in časa za izmenjavo izkušenj, mnenj in koristnih nasvetov.

Blagoslov traktorjev je več kot le prireditev; je simbol rastoče skupnosti, ki združuje tradicijo, skupnostni duh in tehnologijo. Organizatorji in udeleženci se veselijo prihodnjih let, ko bo ta edinstven dogodek še naprej rasel in se prepletel z že tako bogato tradicijo druženja v naših krajih.

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi