Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

6. Šurkov tek na Ključ

20. oktobra na sedmi dan tedna se je makadamsko parkirišče okrepčevalnice Pr' Kozinc v Podolnici zapolnilo do zadnjega kotička, pa še malo preko ceste. Na suho oblačno nedeljo šestdesetim tekačem in tekačicam (42 odraslih in 18 otrok) ni šlo za počitek in pridigo, ampak so prešli od besed k dejanjem in kot gorski tekači odločno zagrizli v hrib Ključ, visok 623 metrov, na meji med občinama Horjul in Dobrova - Polhov Gradec. Vsi odrasli so uspešno in brez zdravstvenih težav premagali 280 metrov nadmorske višine na tri kilometre dolgi progi.
Robert Vrhovec je v imenu organizacijskega odbora, v katerem so bili nepogrešljivi tudi lokalni gasilci PGD Podolnica, povedal, da so bili presenečeni nad krajevno oddaljenostjo večine prijavljenih tekmovalcev in tekmovalk, saj so pričakovali več domačinov, in da imajo socialna omrežja res močan odmev.

 

REZULTATI

V gorskem teku na Ključ je nastopilo 42 odraslih, 31 moških in 11 žensk. Na dveh krožnih progah po vasi je teklo 18 otrok v dveh starostnih skupinah. Najmlajši so odtekli svoj mali 100-metrski krog, starejši otroci pa 850-metrskega po prelepi Podolnici in ob tem pokazali veliko srčnosti. V kategoriji do 5 let jih je nastopilo sedem in najboljša je bila Maja Malovrh, sledila sta ji Ahac Verbič in Kristijan Vodnik. V kategoriji otroci 6‒14 jih je nastopilo enajst in spet je zmagala punca, Lejla Osolnik, sledila sta ji Sara Istenič in Simon Malovrh. Absolutni zmagovalec Timotej Bečan je postavil nov rekord proge 13 minut in 37 sekund in tako za 18 sekund  izboljšal rekord iz leta 2016, ki ga je postavil Peter Lamovec. Sledili so mu po vrsti naslednji tekači Simon Alič, Luka Kramarič, Nejc Hvala, Primož Jereb, Gregor Osolnik, Jure Grmšek, Blaž Lešnjak, Blaž Velkavrh in Joc Polčnik.

V ženski konkurenci je zmagala Mojca Koligar z rezultatom 17 minut in 13 sekund  in tako podrla lanski rekord Ane Čufer za kar 43 sekund. Sledile so ji Anja Lončarek, Ivi Žlogar, Špela Ferjančič, Kati Oblak, Sabina Burjak, Kaja Lesar, Sabina Podbevšek, Kristina Verbič, Vladimira Ivančič in Dragana Milin. Ostale rezultate najdete na spletni povezavi https://gorski-teki.si.

 

Organizator se zahvaljuje pokroviteljem, predvsem okrepčevalnici Pr' Kozinc, ki obratuje vsak dan in je vsem udeležencem pripravila toplo malico, pa tudi drugim: Kovinos d.o.o.,  Fortrade, Hoffmann group Mizarstvo Anton Škof s.p., Domplesk Klemen Žvokelj s.p.,  Lavanda Marjan Žvokelj s.p., Mizarska in montažna dela Žvokelj Janez s.p., Lesarstvo Simon Rejc s.p., Bo-dom gradbeništvo, Lakshmi slikopleskarstvo, gostilna pri Škofu, Mizarska montaža Vrhovec, Alan A&A avtomehanika in avtoprevozništvo, Damit, Mario Mauri transport.

 

Sebastjan Vehar

Oglejte si tudi