Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Naj pot 2014 Po sledeh vodomca

Na sejmu Alpe-Adria: Turizem in prosti čas pa so bila v soboto, 31. januarja 2015, podeljena  tudi priznanja za naj tematske poti v posamezni regiji. Priznanje za Naj pot 2014 na območju Ljubljane je prejela naravoslovna učna pot Po sledeh vodomca. Priznanje je v imenu Društva Cer Cerovo prevzel predsednik društva Marjan Koščak. »Prejeto priznanje nam je vsem skupaj v ponos in spodbudo za vnaprejšnje delo in vsi ljubitelji narave lepo vabljeni na ogled naravoslovne učne poti Po sledeh vodomca,« pa so ob tem povedali člani društva.

 

Turistična zveza Slovenije je v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in GIZ za pohodništvo in kolesarjenje v vseslovenski akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna podelila priznanja za NAJ POT že 14. oktobra 2014 v Portorožu. Naravoslovna učna pot Po sledeh vodomca je bila že takrat izbrana za eno izmed naj tematskih poti v Sloveniji.

 

Na prvo mesto se je uvrstila Vinotour pot Svečina - Ratsch a.d.W., drugo mesto je zasedla pot kulturne in naravne dediščine Razkriški kot, na tretje mesto pa se je uvrstila naravoslovna učna pot Po sledeh vodomca. Poti so tekmovale v vtisu in privlačnosti, upravljanju in vzdrževanju, vodenju in ponudbi, dostopnosti in varnosti ter sporočilnosti in predstavitvi posamezne poti. 

 

Vir: http://www.grosuplje.si/

Oglejte si tudi