Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Skoraj 300 prvošolčkov

V ponedeljek, 1. septembra 2014, se je v naši občini v šolske klopi prvič podalo kar 283 prvošolk in prvošolcev, 203 bodo obiskovali Osnovno šolo Louisa Adamiča Grosuplje, 80 pa jih bo obiskovalo Osnovno šolo Brinje Grosuplje.

   

Prav vse prvošolke in prvošolce sta letos obiskala župan dr. Peter Verlič in pooblaščenec župana Iztok Vrhovec. Sprva so bili to prvošolci in prvošolke podružnične šole na Polici, za tem prvošolci in prvošolke na podružnični šoli v Št. Juriju, nato v Osnovni šoli Brinje Grosuplje, pa v podružničnih šolah v Šmarju – Sapu, Žalni in na Kopanju, v zgodnjih popoldanskih urah pa so šolski prag prvič prestopili še prvošolci in prvošolke Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje na Adamičevi cesti.

  

Pogumnim mladim nadobudnežem je župan zaupal, da se svojega prvega šolskega dne spominja po tem, da je jokal kot dež, ko je moral iti v šolo. Danes pa vidi pred sabo same pogumne šolarje. Nobene solze namreč ni bilo videti, vsi so bili vidno dobre volje. Ko jih je vprašal, če se je še kdo bal iti v šolo, če je še kdo jokal, ni roke dvignil prav nihče. Mali korenjaki so mu povedali, da so prvi šolski dan že nestrpno pričakovali.

      

Župan je prvošolkam in prvošolcem zaželel veliko lepih doživetij, veliko novega znanja in veliko dobrih ocen, ob tem pa jim zaupal, da je tudi takrat, ko je zunaj vreme kislo, v šolah prijazno in veselo, v šolah vedno sije sonce.

   

Uspešno, prijetno in znanja polno šolsko leto sta prvošolkam in prvošolcem zaželeli tudi ravnateljici Janja Zupančič in Irena Kogovšek. Danes je prvi dan šole, ko stopajo v obdobje devetih let šolanja. In to šolsko leto bo štelo 191 šolskih dni. Otroci vstopajo v svet znanja, ogromno novega in zanimivega se bodo naučili, spletli nova prijateljstva.

  

Prvošolke in prvošolce je na vseh šolah pričakal lep sprejem, starejši osnovnošolci so za njih pripravili lutkovne igre, jim zapeli, zaplesali. Na vseh šolah so dobili tudi rumene rutke, na katere moramo biti še posebej pozorni vozniki v prometu.

  

Več šol po Sloveniji pa so na prvi šolski dan obiskali tudi voditelji Radia 1. Med izbranimi šolami je bila tudi Osnovna šola Louisa Adamiča Grosuplje na Adamičevi cesti, obiskal pa jo je Boštjan Romih. Ti prvošolci in prvošolke pa so med drugim dobili tudi rumene majice, kot je dejal Boštjan Romih, da bo pot v šolo res varna in da bodo na cesti res dobro vidni.

 

Vir (tekst in foto): http://www.grosuplje.si/1-olski-dan-2014.html

Oglejte si tudi