Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

POT PRIJATELJSTVA VUKOVAR - LJUBLJANA 2019

V počastitev dneva državnosti sosednjih in prijateljskih držav Republike Slovenije in Republike Hrvaške je letos že 17. leto zapored potekala kolesarska karavana »Pot prijateljstva Vukovar – Ljubljana«. Kolesarke in kolesarji so se tako že v četrtek, 20. junija 2019, odpravili na 500 km dolgo pot iz Vukovarja proti Ljubljani, in na poti, pred končnim ciljem, v soboto, 22. junija 2019, naredili tudi kratek postanek v Grosupljem.   

V imenu župana dr. Petra Verliča jih je v naši občini lepo pozdravil predsednik Krajevne skupnosti Grosuplje Iztok Vrhovec in jim izrekel prijetno dobrodošlico.

Sama pot predstavlja prijateljstvo med dvema sosednjima državama, kot je dejal predsednik Iztok Vrhovec, pa ta pot tke pravo prijateljstvo tudi med samimi kolesarkami in kolesarji. Povezala jih je že 17-krat, skupaj vztrajajo, v športnem duhu, ne glede na to, ali jih spremlja lepo vreme ali pa so vremenske razmere slabe, in naslednje leto bodo skupaj praznovali polnoletnost. »Želim vam srečno pot naprej do naše prestolnice, do svojega cilja, in da si tudi letošnje popotovanje zapomnite v dobri luči, po medsebojnem druženju in prijateljstvu, in si vsi skupaj nadevate veselja že za prihodnje polnoletno leto, ko se, upamo, spet srečamo tudi tukaj v naši občini,« je še dejal.

Vodja projekta Milan Pavelić pa je v imenu Hrvaškega društva Ljubljana dejal, da pot res že vse od leta 2003 naprej gradijo na prijateljstvu, pot se razvija, raste in želijo si, da bi bilo tako tudi v prihodnje. »Obljubim, da bomo naslednje leto spet bili dobri gostje,« je še dejal.  

Preden se je kolesarska karavana odpravila na pot do končnega cilja, pa smo tudi letos poskrbeli še za skupno fotografijo. Praznovanje dneva državnosti obeh držav pa naj bo veselo in ponosno.



Foto in video: Brane Petrovič

Oglejte si tudi