Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

V Ivančni Gorici potekalo regijsko gasilsko tekmovanje

V soboto je pri vzgojno-izobraževalnem centru v Ivančni Gorici in pred Gasilskim centrom Stična potekalo regijsko gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta. Za uvrstitev na državno prvenstvo se je potegovalo 97 ekip oziroma okoli 1000 gasilcev in gasilk iz prostovoljnih gasilskih društev iz regije Ljubljana II, kamor spadajo Občina Ivančna Gorica, Grosuplje, Dobrepolje, Ribnica, Kočevje, Loški Potok, Osilnica, Kostel in Sodražica. 


Na tekmovanju so se udeleženci pomerili v kategorijah pionirke in pionirji, mladinke in mladinci, članice in člani ter v najstarejši kategoriji starejših gasilk in gasilcev. Gasilske spretnosti v gašenju in reševanju so si na povabilo župana Dušana Strnada, ogledali tudi župan Občine Loški Potok Janez Novak, župan Občine Dobrepolje Janez Pavlin in pooblaščenec župana Občine Grosuplje Iztok Vrhovec, ki so skupaj s predsednikom Gasilske zveze Ivančna Gorica Lojzetom Ljubičem prisostvovali tudi podelitvi pri gasilskem centru v Stični. Ob tej priložnosti pa jim je župan Strnad predstavil novo kotlovnico za daljinsko ogrevanje na lesno biomaso pri Športni dvorani OŠ Stična, ki jo je Občina skupaj z družbo Petrol uradno predala v uporabo minulo sredo. 

 

Med 97 tekmovalnimi ekipami je našo občino uspešno zastopalo tudi 25 ekip iz devetih prostovoljnih gasilskih društev. V kategoriji članov A so prvo mesto zasedli gasilci iz PGD Radohova vas ter tretje mesto ekipa PGD Krka, v kategoriji članov B je drugo mesto zasedla ekipa PGD Šentvid pri Stični, med članicam A so se zmage ponovno veselile gasilke iz PGD Kriška vas, v kategoriji mladincev je tretje mesto dosegla ekipa PGD Krka, med pionirji pa sta se na prvo in tretje mesto zvrstili ekipi PGD Stična in PGD Ivančna Gorica. Poleg zgoraj omenjenih ekip so uspešno zastopale našo občino še ekipe iz Muljave, Korinja in Višnje Gore. 

Oglejte si tudi