Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Mikrokredit vas lahko reši in da nov zagon poslovanju

Vsa mala in mikro podjetja (d.o.o.-ji in s.p.-ji), ki  imate vsaj enega zaposlenega delavca  in imate trenutno težave z zagotavljanjem denarja za obratna sredstva (material, storitve, plače..) ali vam primanjkuje denarja za  nakup stroja, za zagon nove dejavnosti ali razširitev stare,  dodelujete ali kupujete poslovne prostore…… imate možnost, da pridobite ugoden mikrokredit v višini od 5.000 do 25.000 evrov.  Obrestna mera je fiksna (3,5% p.a.), obdobje vračanja pa od 12 do 60 mesecev. Kredit lahko krije do 85% vrednosti upravičenih stroškov; lahko se črpa namensko za stroške nastale od  01.12.2013 do 25.08.2014.

 

Podjetje, ki kandidira za mikrokredit:  mora imeti zagotovljen trg  (dokazovanje z bilanco/ pogodbami)  in z bonitetno oceno po bonitetnem modelu AJPES-a  dokazovati, da ima zmožnost poravnavanja obveznosti vsaj povprečno.

 

Slovenski podjetniški sklad je  javni razpis  P7 - Mikrokrediti za mikro in mala podjetja objavil danes, 3.1.2014, v  prvem letošnjem Uradnem listu.  Razpoložljiva vsota je 5 milijonov evrov. Roki za predložitev vlog v letu 2014 so: 20.01., 20.02. in 20.03… Ko zmanjka denarja, tudi roki odpadejo.

 

Če ste med tistimi, ki bi vam mikrokredit  prišel prav in glede na to, da je prvi rok za prijavo zelo kratek in je  potrebno izdelati tudi  predstavitveni načrt, takoj stopite v akcijo in poiščite podjetje, ki ima za seboj dobre reference na področju pridobivanja sredstev  prek javnih razpisov. Podjetniki, ki so že uspeli dobiti sredstva prek  javnih razpisov, zagotavljajo,  da je dobiti pravega prijavitelja  bolj pomembno od dejanske upravičenosti  zahtevka. Kvaliteten  (izkušen)  strokovnjak za področje razpisov bo znal prikazati vašo potrebo po sredstvih prepričljivo in že na začetku ocenil vaše potencialne možnosti ter se v primeru slabih obetov zadeve sploh ne bo lotil. Obenem  vas bo tak prijavitelj spremljal v času črpanja sredstev  in skrbel, da bo zadovoljeno  vsem administrativnim zahtevam. V primeru, da potrebujete kontakt  takega  prijavitelja, se obrnite na avtorja tega članka (040 856 901).

Oglejte si tudi