Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

ZAŽIGAMO ŽE 40 - LET

Taborniški rod Louis Adamič Grosuplje vabi, da skupaj z nami proslaviš naš rojstni dan.  Pestro paleto spominov in dogodivščin si boš lahko ogledal, ogledala na razstavi, skupaj pa se bomo pozabavali na taborniško obarvanih delavnicah. Zvečer bo iz kotla zadišal golaž in ob tabornem ognju bomo v »Skladovnici spominov« z gosti iz različnih obdobij delovanja rodu obujali spomine na pretekla taborniška leta ter tako zaključili naše druženje.


Dogajalo se bo v soboto, 21. 9. 2013, od 17. ure dalje na igrišču pred OŠ Louisa Adamiča na Tovarniški cesti. Pridruži se nam, saj bomo preprosto zažigali – kot zadnjih 40 let!

 Program:

17:00h – 19:30h: ZABAVNE TABORNIŠKE DELAVNICE

19:50h – 20:00h: POZDRAV STAREŠINE, PETJE HIMNE IN SLAVNOSTNI PRIŽIG OGNJA

20:00h – 21:00h: SKLADOVNICA SPOMINOV

21:15 ~ DRUŽENJE OB SOJU OGNJA IN ZVOKU KITARE


Delavnice

V počastitev tega jubileja smo za vas pripravili mnogo raznolikih delavnic. Tako boste lahko svoje spretnosti preizkusili v lokostrelstvu in A-janju, v taborniških igrah, kot je na primer scoutball,v kuhanju nad ognjem v kotličku. Naredili si boste lahko svoje priponke in ščipalko za taborniško rutko, naredili maketo pionirskega objekta iz špagetov in se za konec podali še na taborniški izziv.


Razstava

Če vam delavnice niso ravno po godu, imamo za vas pripravljeno razstavo tematskih majic z rodovih taborjenj in akcij ter fotografij s taborniških akcij iz vseh preteklih 40 let. Lahko si boste ogledali nekaj pionirskih objektov in eksponatov, ki so bili ali so uporabljeni za taborniške dejavnosti. Zraven bo zapisanih še nekaj zabavnih anekdot s taborjenj.


Hrana, mmm!

V času delavnic bo na voljo twist, – preprosto testo oblikovano v svaljek, ovito na palico – od tod njegovo ime. Seveda pa nas vse čaka tudi sladko presenečenje in zvečer nikakor ne bo šlo brez golaža iz kotlička …


Skladovnica spominov …

Za konec bo na sporedu še Skladovnica spominov , na kateri bodo naši gostje obujali spomine na prigode s svojih taborjenj in ostalih taborniških akcij. Vse bo potekalo ob tabornem ognju, vmes pa bomo zapeli še kakšno taborniško pesem. Gostje bodo predstavniki generacij vseh štirih desetletij delovanja našega rodu in z nami bodo rade volje delili svojo mnogotero dogodivščino in izkušnjo. Po končanem programu pa nas čaka še prijetno druženje ob toplem ognju in prijetnih zvokih kitare.

 

Sicer pa vam ne smemo vsega izdati.

Pridite nas pogledat in tako bomo skupaj zažigali skozi popoldne in večer.

Oglejte si tudi