Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

OBISKALI SO NAS UČENCI 5. RAZREDA PODRUŽNIČNE OSNOVNE ŠOLE ŽALNA

V ponedeljek, 18. februarja 2019, so našo občinsko hišo skupaj s svojo učiteljico Tanjo Pogorelčnik Burger obiskali učenke in učenci 5. razreda Podružnične osnovne šole Žalna.

Župan dr. Peter Verlič jih je prijazno povabil v svojo pisarno in odgovoril na vsa njihova vprašanja, ki so mu jih zastavili. Zakaj se je odločil da bo kandidiral za župana, kako zgleda opravljanje njegove funkcije.

Pokazal pa jim je tudi, kako bo videti šola Louisa Adamiča na Tovarniški, ko bo imela kar 8 novih učilnic, pa tudi novo športno dvorano. Prav v to šolo bodo namreč vstopili naslednje šolsko leto, ko bodo uspešno zaključili 5. razred.

Učenke in učenci so županu ob tej priložnosti predstavili tudi svoj izdelek iz lego kock, ki v okviru dodatnega pouka nastaja preko programa Misija Luna in ga za Slovenijo organizira Zavod Super Glavce. Njihov cilj je sestaviti bazo na Luni, pri tem pa je treba upoštevati, da so razmere na Luni precej drugačne od teh na Zemlji, zato morajo dobro razmisliti, kaj vse bodo potrebovali. Prav tako se morajo naučiti glavnih prvin programiranja.

Županu so zaupali tudi, da jih še v tem šolskem letu čaka opravljanje kolesarskega izpita, in beseda je tako nanesla tudi na to, kako pomembno je varno in odgovorno ravnanje v prometu.

Preden pa smo se poslovili, so učenke in učenci županu izročili tudi darilce, ki so ga pripravili, grb šole, in ga povabili na veliko praznovanje šole, ki bo 6. junija. Podružnična osnovna šola Žalna namreč letos praznuje jubilejnih 10 let.

Oglejte si tudi